X
 
 

Меморандум за сътрудничество подписаха Община Враца и УНИЦЕФ

84
photo of Меморандум за сътрудничество подписаха Община Враца и УНИЦЕФ
Снимка: Уницеф БГ
Община Враца подписа меморандум за сътрудничество с УНИЦЕФ за изпълнение на програмата "Работилница за родители на деца с увреждания и затруднения в развитието". Програмата е с продължителност 2 години. В изпълнението й са заложени  провеждане на тематично свързани семинари, насочени към подкрепа на родители на деца с увреждания.

В рамките на партньорството, се сформират две групи от по 8-12 родители на деца със затруднения в развитието или увреждания на възраст до 8 години. Всяка група посещава серия от общо 11 семинари, специално разработени от Уницеф.

Заедно срещу насилието в училище

Насилието и тормозът в училище са проблем за децата в цял свят. Според проучване на УНИЦЕФ, над половината тийнейджъри по света са били...

Работилниците ще се  провеждат в Общностния център за деца и семейства във Враца, с водещи - предварително обучени психолог и социален работник. Вече се обучава първата група, в която участват 10 родители на деца с увреждания или проблеми в развитието. През 2020 г. ще се реализира и втората работилница, с края на която приключва и срокът на споразумението по Меморандума.

УНИЦЕФ осигурява супервизия и методическа подкрепа на водещите специалисти и популяризира програмата и нейните резултати сред заинтересованите среди през двугодишния програмен период.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Седмичен хороскоп за 17-23 юни

Овен През тази седмица промяната за вас ще е просто необходима. Виждате ,че важни за вас дела буксуват, животът продължава, но вие стоите на едно...