Нежни грации по бойни спортове са най-добрите спортисти на Каварна

1956
Нежни грации по бойни спортове са най-добрите спортисти на Каварна
Снимка: Йорданка Калчева
Европейската и републиканска шампионка Грациела Йорданова от клуб по бойни спортове „Калиакра“ е носителка на тазгодишната титла „Спортист на 2018 г.“ на Каварна. 13-годишната състезателка по „шотокан карате до“ е шампион от национални и международни турнири.

Нейни подгласнички са миналогодишната победителка в класацията за спортисти на община Каварна Женя Янева и Дилек Серветова.

Състезателката от клуба по бойни спортове Янева е  двукратен шампион по карате от международни турнири, национален шампион на България за 2018 г., двукратен европейски шампион и двукратен световен вицешампион по „шотокан карате до“.  Третата в престижната класация – Серветова, от спортен клуб „Ринг“ е с челни места по кикбокс.

Общо 18 бяха номинираните спортисти. Кметът на общината отличи и най-младият състезател – 5-годишната тенисистка Ани Кирова.

ЮНЕСКО обяви бойно изкуство за нематериално културно наследство

Бразилското бойно изкуство капоейра е включено в списъка с нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, предаде БГНЕС. Бразилската ка...

За „Треньор на годината“ заслужено е избран Ариф Арифов - треньорът на клуба по бойни спортове, а неговият тим е отличен сред другите спортни клубове. Състезателите му са донесли в Каварна 150 медала през 2018 г.

Признание за цялостен принос за развитието на спорта в Каварна получи и дългогодишният учител по физическо възпитание и спортен деятел Атанас Градешлиев.

Две кръгли годишнини бяха отбелязани на церемонията – 20 години от създаването на спортен клуб „Ринг“ и 30 години на спортния клуб по хандбал.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители