Повече места в приюта за бездомни тази зима в Пловдив

775
Повече места в приюта за бездомни тази зима в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
35 души ще бъдат настанени тази зима в Приюта за бездомни хора в Пловдив. Повече от половината места вече са заети от хора, останали без дом, които, както всяка година, ще прекарат най-студените месеци на топло и сухо тук.

Капацитетът на социалния дом е за 20 души, но тази година той ще бъде увеличен с още 15 места, които ще бъдат дофинансирани от общината. Освен легло, отопление, санитарни нужди, те получават и храна. При настаняването не се изискват лични документи, а хората могат да останат до 3 месеца в приюта, но трябва да спазват правилата там.

По данни на „Социално подпомагане“ 120 души спят по улиците на Пловдив. При обход през миналия месец са установени 11 нови човека, преместили се от други градове на страната. Повечето от тях обаче отказват да бъдат настанени в приюта, тъй като трябва стриктно да спазват правилата там. За тях общината е приготвила топли якета, ушанки и топли обувки, които да им бъдат раздавани, за да имат защита.

Преди дни заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков съобщи, че 2060 нуждаещи се в Пловдив получават топъл обяд по проекта „Обществена трапезария”. Храната се раздава на 10 места из целия град по изготвени списъци, които отговарят на критерия по реда на оперативната програма.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители