"Предприемачи" в детска градина "произведоха" първите си продукти от пчелен мед

3179
"Предприемачи" в детска градина "произведоха" първите си продукти от пчелен мед
Снимка: Община Долна Митрополия
Невръстни "предприемачи" в забавачницата  "Щастливо детство" в град Тръстеник направиха своя фирма – "Медовина", и произведоха първите си продукти от пчелен мед. Те бяха домакини на инициатива по програма на "Джуниър Ачийвмънт България" в Световната седмица на предприемачеството, съобщиха от общинската управа на Долна Митрополия.

Децата от подготвителна група са участвали в открита педагогическа ситуация на тема "Фирма Медовина", подготвена и реализирана от Антония Цветанова и Павлина Банова - учители на групата. Малчуганите са научили любопитни факти за пчелите, за ползата от тях и ролята им за природата и  човечеството. Придобили са и елементарни умения за пчеларството и бизнеса, твърдят инициаторите.

Пчелари: С 30% по-ниска е продукция от мед тази година

С 30 на сто по- ниска продукция от пчелен мед отчетоха пчелари от Ловешко по време на 54-та Национална пчеларска среща „Север &nd...

Предметът на дейност на детската фирма "Медовина" е изработване на продукти от мед. В трите ѝ отдела  - "Храни и напитки", "Здраве и красота" и "Реклама", с помощта на ментори и родители доброволци, децата са произвели козметични продукти и лекарства - клеева тинктура, маски, мехлеми, лапи, настройки. Приготвили са още медовина, чай с мед и вкусни меденки. Изработили са рекламни диплянки и сувенири. Продуктите са били изложени във "фирмен магазин" с благотворителна цел.

Всички участници са получили подаръци от пчеларските дружества и лично от менторите. Малките предприемачи са получили и членска книжка от Областния пчеларски съюз в Плевен и сертификатите от "Джуниър Ачийвмънт България".

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители