Родители напират да осиновят изоставените в УМБАЛ „Пловдив“ бебета

791
Родители напират да осиновят изоставените в УМБАЛ „Пловдив“ бебета
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Екипът на отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив и началникът д-р Диана Аргирова благодарят на медиите за проявения интерес към двете изоставени новородени бебета – Златка на 1,5 месеца и Илия на 7 дни. Това се казва в официално съобщение от лечебното заведение.

След излъчените и публикувани репортажи непрекъснато се получават предложения от граждани от цялата страна за помощ и от искащи да осиновят двете деца. Проявената съпричастност, топлота и загриженост, както към децата, така и към отделението много ни зарадваха, заявява д-р Аргирова. Тя отбелязва, че телефоните в болницата и дори в дома й не спират да звънят, но припомни, че осиновяването на бебетата от лечебното заведение е невъзможно.

Това може да стане, ако лицата са вписани в регистъра за кандидат-осиновители, а процедурата започва след изявено желание в отделите за закрила на детето към дирекциите за социално подпомагане по местоживеене. От болницата децата биват настанявани временно в приемни семейства – днес Златка ще бъде изпратена в такова приемно семейство, заповедта й е подписана, увериха от община Пловдив. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители