Специализирани легла замениха русенските в Дома за хора с увреждания в Асеновград

783
Специализирани легла замениха русенските в Дома за хора с увреждания в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
36 нови специализирани легла ще ползват вече потребителите на Дом за лица с физически увреждания в Асеновград. Голям част от потребителите на институцията прекарват много време в стаите и на леглата си, като сред тях има и постоянно лежащи. Причина за това е спецификата на уврежданията им. През нощта, с цел безопасност, е необходимо поставянето на прегради и табли. С такива, старите русенски легла и останалите, които представляват втора употреба болнични метални легла, не разполагаха.

Новите мебели са оборудвани с повдигащи механизми и допълнителни съоръжения, които ще улеснят и подобрят условията на живот на хората, настанени в дома. Те ще допринесат за по-лесното и качествено изпълнение на рехабилитация, хранене и други процедури.

Откриват нова социална услуга в подкрепа на хора с увреждания във Варна

Община Варна разкрива социална услуга в подкрепа на хора с увреждания, включително с тежки множествени увреждания. Подписан бе дог...

Обновяването на легловата база в институцията се реализира по проект, чиято финансова стойност възлиза на близо 26 000 лева. Малко над 23 000 лева от тях са осигурени от Фонд „Социална закрила”, а останалите около 2 000 лева са обезпечени чрез съфинансиране от община Асеновград. С тези средства, освен 36 броя специализирани болнични легла, се закупиха и толкова матраци към тях. Изпълнителят на поръчката е „Медика Трейдинг”.

Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в Асеновград функционира от 1958 г., а леглата не са подменяни от 2005 г. Социалната услуга се предоставя за 40 потребители.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители