Старт на националния литературен конкурс “Биньо Иванов“ в Кюстендил

3061
Старт на националния литературен конкурс “Биньо Иванов“  в Кюстендил
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова
Читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил обявява старта на тринадесетото издание на Националния литературен конкурс „Биньо Иванов” 2019.

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

Първият зимен фотографски салон в Казанлък се радва на огромен интерес

Почти 140 работи от 42-ма автори са постъпили за селекция в Първия салон на казанлъшките фотографи. Те са много разнообразни и в цялата...

Националният литературен конкурс е ежегоден и се провежда през месец май, под патронажа на кмета на Община Кюстендил – г-н Петър Паунов. За жури се канят утвърдени имена в българската литература, а координатор е кюстендилският поет и писател – Благой Ранов.

 

Право на участие имат български автори от страната и чужбина. Творбите - до три непубликувани стихотворения, в четири екземпляра, трябва да бъдат изпратени най-късно до 25 април 2019 г. на следния адрес: 2500 гр. Кюстендил, ул. “Патриарх Евтимий” 18, читалище „Братство 1869” (за литературния конкурс) или в един екземпляр на електронна поща: chitalishte@bratstvokn.org като прикачен файл с разширение .doc. Организаторите, традиционно са предвидили награден фонд за първо, второ и трето място - парични нагргади, а журито тази година, ще присъди и шест специални предметни награди.

Фото-конкурс на тема „Духът на Рождество Христово” ще се проведе във Велико Търново

По повод предстоящия християнски празник Рождество Христово гражданите на Велико Търново имат възможност за участие във фотографски кон...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители