Студенти-математици от Русе блеснаха на олимпиада по компютърна математика

2201
Студенти-математици от Русе блеснаха на олимпиада по компютърна математика
Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"
В курортен комплекс „Пампорово“ се проведе VII Национална студентска олимпиада по компютърна математика „Акад. Стефан Додунеков“. 

В надпреварата участваха 61 студенти от 11 български университета от Русе, София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград. При невероятна конкуренция състезателите решаваха за 4 часа 30 сериозни математически задачи чрез система за компютърна математика MATLAB/MuPAD.

Подготовката на русенските състезатели бе сериозна и задълбочена и бе проведена от преподавателите в катедра „Приложна математика и статистика“ във Факултет „Природни науки и образование“ - гл. ас. д-р Стефка Караколева и гл. ас. д-р Иван Георгиев. Участието стана възможно благодарение на подкрепата на ръководството на висшето училище и финансовата помощ от фонд „Научни изследвания“ и Студентския съвет при Русенския университет. 

Златно, две сребърни и две бронзови са отличията, заслужено спечелени от студентите, които се обучават в бакалавърска и магистърска степен в РУ „Ангел Кънчев“. Златният медал е за Слави Георгиев, който е II курс в магистърската програма „Математическо моделиране във финансите, застраховането и социалното дело“, двата сребърни са на Борислав Чакъров, спец. „Финансова математика“, IV курс и на Борислав Кошаров, спец. „Компютърни науки“, IV курс. Други двама четвъртокурсници от „Компютърни науки“ завоюваха бронзови медали - Светослав Хаджииванов и Искрен Иванов. Дамата в отбора - Кристина Стефанова, спец. „Компютърни науки“, III курс се завърна с грамота.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители