Тайната на щастливия живот или на гости при най-възрастната двойка от Мездра

706
Тайната на щастливия живот или на гости при най-възрастната двойка от Мездра
Снимка: община Мездра
По случай Деня на християнското семейство, кметът на Мездра инж. Генади Събков уважи най-възрастната двойка в града и ги посети в къщата им.

Семейството на Баю и Гина Куневи е започнало своята съвместна история, като двамата подписват граждански брак в общинска администрация на 2 юни 1957 година. Дългогодишният  зам.-директор по икономическите въпроси на текстилния завод "Станке Димитров" Мездра, развълнуван посрещна кмета на прага на своята къща. Неговата съпруга цял живот е била здравен работник. Двамата са отгледали лекар и педагог, днес двамата съпрузи се гордеят с постиженията на деца, внуци и правнуци. Животът с проблемите на децата, техните успехи и радости осмисля днес деня им.

С вкусни ястия училище отбеляза Деня на християнското семейство

За трета поредна година в старозагорското средно училище „Максим Горки“ (СУ) се организира събитие под надслов „Трапе...

Семейство Куневи сподели, че най-тежката диагноза е старостта, от която не могат да бъдат излекувани, въпреки цялата кошничка лекарства на масата. Днес, след 61 години заедно, двамата имат всичко – двама синове, четирима внуци и петима правнуци. Най-малкият правнук навършил един месец на 21 ноември. Хвалят се с техните постижения и разказват с носталгия за миналото. А тайната за щастливия съвместен живот е една – трябва  взаимно уважение, споделиха сем. Куневи.

Кметът им пожела още дълги години здраве и подари бутилка вино и сватбени чаши. "Сигурен съм, че сте за пример на всички нас, потрудили сте се цял живот", каза градоначалникът.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители