Търговските камари на България и Румъния помагат на предприемачи

136
Търговските камари на България и Румъния помагат на предприемачи
Снимка: Thinkstock/ Guliver
Русенска търговско-индустриална камара и Българо-румънска търговско-промишлена палата организират обучения и лични консултации с потенциални предприемачи, които ще започнат през първата половина на 2019 година. Тогава доказани експерти ще помогнат на участниците да направят своите първи стъпки в бизнеса. 

Преди тях в Русе ще има срещи с желаещи да стартират собствен бизнес. На 27 ноември първите визити са в Бюрото по труда, стая 205. На  28 ноември от 8 часа те ще продължат в Русенски университет "Ангел Кънчев", аудитория 2Б.107.

Ученици показаха нагледно на работодателите как да си намерят добри кадри

Мозъчен щурм по предприемачество, наречен Иновационен лагер, обедини усилията на ученици от различни класове на Математическа гимн...

Информационните срещи се организират по проект "Предприемачеството – пряк път към успеха", и ще обхванат градовете Свищов, Разград, Русе, Силистра, Габрово, Велико Търново и Елена. Самият курс ще засегне теми, жизненоважни за успеха на всеки начинаещ предприемач. Експертите ще запознаят обучаемите с методи за привличане на капитал, финансово планиране и управление на разходите, маркетинг и неговите онлайн измерения, бизнес иновации, правни въпроси. Акцент ще бъде поставен върху изготвянето на бизнес план и представянето му пред потенциални инвеститори.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители