Ученичката, прославила България в Китай: Голямата ми мечта е да стана посланик Лора

3269
Ученичката, прославила България в Китай: Голямата ми мечта е да стана посланик Лора
Снимка: Actualno.com/Facebook/Лора Тоскова
Асеновградчанка прослави България в Китай. Ученичката от Френската гимназия в Пловдив - Лора Тоскова - стана първа в Европа и втора в света с уменията и знанията си за китайските език и култура. При завръщането си в България момичето бе посрещнато от своите съученици и приятели с червен килим и много цветя. Първи емоции, след състезанието и пристигайки в Асеновград, победителката разкри пред екипа на Actulano.com. Тя сподели и тайната си, че някой ден мечтае да бъде посланик Лора.

Ето какво още разказа асеновградчанката:

Кога се проведе състезанието, къде и в колко кръга беше?
Състезанието се проведе в Кунмин, провинция Юннан, Китай в периода от 07.10.18 г. до 22.10.18 г. Първата надпревара беше в три кръга: въпроси, свързани с китайската култура; реч на китайски език; талант.

Какви бяха конкретно задачите, които трябваше да изпълниш и с какво ти представи България в Китай?
Oт всички състезатели бяха избрани топ 20 за петте континента. На полуфинала ни очакваха нови четири кръга. Трябваше да съставим йероглифи с даден ключ, думи от два йероглифа, да подредим правилно изречения и да познаем думата. Тук бе направен избор на пет отбора, като представители за всеки континент, които отиваха на финал. В последното състезание се изискваше изпълнение, отново отговори на въпроси, свързани с китайската култура и накрая - представяне на реч на тема ,,Научи китайски, удвои си света”. За нея, обаче, участваха първите три отбора с най-много точки. Със съотборника ми Станислав Макреев, който е ученик в 18-то СУ ,,Уилям Гладстон”, се представихме съответно - аз с китайски танц, а той - със скоропоговорки.

Защо реши тоалетът ти да бъде автентичен - риза с типичните български шевици и мотиви?
В регламента на състезанието всяка държава трябваше да бъде облечена с традиционните за страната си дрехи, затова и ние бяхме в типично българско облекло.

Какво послание отправихте към Китай чрез представянето си?
“Изграждане на мост между двете култури” бе посланието, което отправихме чрез нашите представяния.

Каква беше първата мисъл, когато разбра, че печелиш второто място и кой беше първият човек, на когото се обади, за да съобщиш новината?
Съотборникът ми се разочарова малко от резултата, но аз не. Доволна съм от постигнатите резултати и първо споделихме щастието и успеха със семействата си.

Кое беше най-трудното и кое най-интересното преживяване за теб в състезанието?
Най-интересното от това пътуване беше запознанството с хора от цял свят. Най-трудното беше, като цяло, състезанието и натоварената програма.

По какъв начин смяташ да продължи животът ти от тук нататък?
Смятам да следвам другите си мечти и да продължа да усъвършенствам китайския си език. Искам някой ден да сбъдна голямата си мечта - да стана посланик Лора. Смятам да уча в университет в Китай.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители