Уникална пластика краси централната част на Варна

947
Уникална пластика краси централната част на Варна
Снимка: Надежда Георгиева
Нова пластика е поставила Община Варна в централната част на града.

Красивото произведение се намира в градинката между булевардите „Сливница“ и „Съборни“.

Започват Общинските ученически игри във Варна

За поредна година варненските деца ще могат да се включат в Общински ученически игри. Състезанията в морската ни столица стартира...

Автор на пластиката е младият варненски художник Венцислав Марков. Той бе един от шестимата участници в конкурса за проект за съвременна пластика в градска среда, който бе проведен от дирекция „Култура и духовно развитие“ през 2017 година. 

Венци и неговото уникално произведение със заглавие "Израстване" успяха да впечатлят журито.

Това е пореднaта творба, която се поставя в морската ни столица през тази година. Преди известно време пред „Дом Младост“ бе монтирана творбата „Младост“ на скулптора Веселин Костадинов, а във „Владиславово“ варненси се радват на пластиката  „Част от нещо по-голямо" на Георги Георгиев. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители