В Стара Загора ще се проведе акция за събиране на опасни отпадъци

966
В Стара Загора ще се проведе акция за събиране на опасни отпадъци
Снимка: Pixabay
Мобилни пунктове ще събират опасни битови отпадъци на 8 и 9 ноември опасни битови отпадъци в Стара Загора. Събирането на опасни битови отпадъци е част от реализирането на ангажиментите на общината в изпълнение на изискванията на Закона за управление на отпадъците и на политиката за насърчаване на устойчивото развитие.

Опасните отпадъци в домовете са живачни термометри и ампули, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност. Те имат специални символите на опаковките, по които мога да се разпознаят.

Опасните отпадъци не трябва да се изхвърлят при битовите, защото влияят отрицателно върху човешкото здраве, замърсяват околната среда и нарушават нормалната експлоатация на депата и системите за отпадъци.

На 8 октомври мобилният пункт от 10 до 16 часа на паркинга до парк “Зеленият клин”, а на 9 октомври в същите часове на паркинга до парк “Артилерийски”.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители