17 граждански организации искат да управляват Варна

3696
17 граждански организации искат да управляват Варна

17 граждански организации искат да участват в управлението на Варна. Някои от тях са представили списък с хората, които ще вземат участие в работата на комисиите и сесиите на Общинския съвет. Това каза пред Дарик Варна Снежана Донева, временен председател на местния парламент.

По въпроса за палатковия лагер пред общината Донева заяви, че много хора не припознават протестиращите от палатките за свои представители и смятат, че лагерът трябва да се премахне.

Пристанище Варна е затворено за ненатоварени кораби, районът на гарата е отцепен

Пристанище Варна е затворено за ненатоварени кораби заради силен вятър с пориви над 13 метра в секунда. Летището работи нормално, съобщ...

Представители на туристическия бранш са изразили сериозни притеснения, че присъствието на шатрите пред общинския билдинг може да повлияе негативно на туристическия сезон. „Не бива да допускаме провал на сезона, защото после много трудно ще върнем туристите във Варна", коментира Донева, която има дългогодишен опит в сферата на туризма. Съветникът не се ангажира да каже дали има спад на ранните записвания.

Тя сподели, че е трудно да се ръководи местният парламент в подобен момент. „Ситуацията е много деликатна, линията е много тънка. Непрекъснато водим диалог с протестиращите и се опитваме да решаваме поставените въпроси", изтъкна временният председател на Общинския съвет.

Донева добави, че няма нагласа сред колегите й да хвърлят оставки. Тя самата е инициирала среща с електората, посветена точно на тази тема. „Разговарях с избирателите, които смятат, че оттеглянето на общинските съветници е бягство от отговорност. Кметът подаде оставка, не може Варна да се остави в безвремие", категорична е тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com