620 души са загинали в катастрофи от януари до ноември

19848
620 души са загинали в катастрофи от януари до ноември
Снимка: БГНЕС

620 души са загинали във войната по пътищата за първите 11 месеца на 2014 г. Това е с 20 души повече в сравнение със същия период на миналата година, заяви комисар Антон Антонов, директор на Дирекция „Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение” при Главна дирекция „Охранителна полиция” към Министерството на вътрешните работи, предаде "Фокус".

„Един от основните фактори, който благоприятства това негативно развитие, е може би спирането на мобилните камери, тъй като имаме 310 000 нарушения за превишена скорост по-малко. Разбирате, че в момента трябва да спират водачите на място. Това е един от факторите, който благоприятства за тази черна статистика. Това е от една страна. От друга имаме известен намален ресурс на служители. По отношение на спада на контролната дейност на практика доведе до това нещо”, обясни комисар Антонов.

Бургас почете жертвите на катастрофи с нова пещеходна пътека

В памет на жертвите, загиналите при пътнотранспортни произшествия, направихме нова повдигната пешеходна пътека в Бургас. Това каза Ми...

„До края на годината имаме задача да осигурим нормалното предвижване на гражданите – това е основното. Да осигурим спокойствието по пътищата в малките часове на денонощието – да не се управлява с превишена скорост и след употреба на алкохол. Иначе всеки ден се разяснява чрез медиите и превантивно се предупреждават водачите, че не трябва да нарушават правилата. Все пак контролът е най-добрата превенция”, посочи комисарят.

Той посъветва водачите да спазват правилата за движение по пътищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com