80 души пътуват в автобус за 50 заради повреден влак

4062
80 души пътуват в автобус за 50 заради повреден влак
Снимка: Facebook/Ирина Иванова

В автобус с 50 седящи места бяха натоварени около 80 души, заради липса на влак. За това сигнализираха пътуващи по линията от Добрич за Варна. Когато се е качила от Суворово за морския град, в транспортното средство е имало десетки правостоящи, обяснява една от пътуващите - Ирина Иванова. "Никой никъде не е проверил колко човека принципно пътуват по тази линия с влак всеки ден и не се е замислил да отпусне два автобуса. След скандал със служителите, веднага разбраха колко билета са продадени и, че е допусната груба грешка. Следващият път някой ще пострада в толкова претъпкани автобуси", казва Ирина.

Автобусният транспорт е бил осигурен от БДЖ, заради невъзможност да потегли влаковата композиция. В конкретния случай мотрисата, която е трябвало да обслужи влака, е имала нанесени материални щети от ударило се в нея моторно превозно средство, при опит за нерегламентирано преминаване на прелез. При възникване на подобни ситуации и липсата на възможност да осигури подвижен състав или при възпрепятстване на движението му, БДЖ осигурява превоз с алтернативен транспорт, обясниха за Actualno.com от железницата. И допълват, че в същия момент се е наложило и за други влакове да бъдат осигурени автобуси.

Влак уби мигрант в Гърция. Засилва ли се вълната от Турция?

Влак уби мигрант, който спрял на релсите по линията Александруполис-Орменион, съобщиха местни медии, цитирани от БГНЕС. Той пътувал със...

"На базата на извършени наблюдения и анализи е констатирано, че броят на пътуващите за този влак е постоянен и не надвишава 40", отговарят от дружеството. В конкретния случай обаче от гара Вълчи дол до гара Девня са пътували 20 служители на ДП „НКЖИ”, което не е предвидено, тъй като те се придвижват със служебни карти. От БДЖ са категорични, че в посочения случай не е имало правостоящи през целия маршрут на движение на автобуса. Въпреки това, с цел да не се създава отново неудобство на пътуващите по линията, при нова необходимост от обслужване на този влак със заместващ транспорт, е заявено вече маршрутът да бъде обслужван от два автобуса, с риск единият от тях да пътува празен.

На въпрос дали пътувалите по този начин ще бъдат обезщетени за причиненото неудобство, от дружеството отговориха, че съгласно условията за пътуване, хората могат да бъдат обезщетени в случай, че се откажат от своето пътуване или то не е било осъществено по вина на превозвача. Всеки пътуващ може да предяви своите претенции за обезщетение по рекламационен ред, като изпрати билетите от своето пътуване до signal@bdz.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com