X
 
 

Агенцията по храните си купи 18 пикапа

6090 3
Агенцията по храните си купи 18 пикапа
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) си купи 18 пикапа за 1 615 464 лв. с ДДС. Това става ясно от обявление на институцията. Договор за доставка на возилата 4х4 е подписан с фирма „Тойота -Тиксим“ ЕООД.

Поръчката е била стартирана през октомври месец миналата година. Въпреки високата ѝ прогнозна стойност, почти колкото и окончателната, е довършена рекордно бързо – за 52 календарни дни. Освен скоростния избор, интересни са двамата други кандидати, нестигнали до финала на процедурата.

Осъдиха БАБХ заради инсинераторите за животински отпадъци

Организацията "Антикорупционен фонд" (АКФ) e осъдила Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) да предостави информация по к...

Единият конкурент на „Тойота - Тиксим“ е била фирма „Медсис“ ЕООД, занимаваща се с медицинска техника. Тя е отсята още след първото отваряне на офертата, защото не е съдържала нито техническо, нито ценово предложение.

Друг участник в състезанието е била фирма „Екселор холдинг груп“ ЕООД. Тя пък, вместо доказателства, че е представител на "Тойота", както твърди, е дал обяснителна записка с теза, че на официалната интернет страница на производителя "Тойота" се съдържа предложение за закупуване на високопроходими автомобили с точно описание на параметри и технически спецификации.

Освен това вместо да докаже, че е оторизиран от производителя да обслужва гаранционно и следгаранционно предлаганите автомобили, заявява, че разполага със собствени сервизи за целта.  

Actualno.com

Етикети:

  • Някой си 3 Някой си преди 1 месец Профил на трол?
    Няма средства в държавата!!!!
  • Бай Ставри е радост! 2 Бай Ставри е радост! преди 1 месец Профил на трол?
    Девизът на БКП-ГЕРБ е: "Всеки партийно-назначен чиновник със СЛУЖЕБНА ЛУКСОЗНА ДЖИПКА за лични нужди в извънработно време и за партийни нужди за сметка на данъкопладците"! По примера на великия ВОЖД и КОРМЧИЯ (на джипка) Боко Мето Борисов е дори марката на джипката - Тойота!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Безсрамници!