X
 
 

"Апартаментгейт": Кой кого проверява и всъщност какво проверява?

3387 2
"Апартаментгейт": Кой кого проверява и всъщност какво проверява?
Снимка: БГНЕС
"Направи се грешка, като се възложи на Антикорупционната комисия да разследва своя председател". Това каза Стоян Кушлев, бивш ръководител КПКОНПИ.

По думите му, Пламен Георгиев няма вина за това, че въпросната тераса е придобита без необходимите строителни книжа.

"Апартаментгейт" - недосегаемите отново са "невинни"

Три месеца след началото на скандала "Апартаментгейт" държавните институции, които трябваше да проверят дали има нещо нередно в имотнит...

Кушлев уточни пред bTV, че КПКОНПИ не е разследващ орган и не трябва да е такъв. В интервю за bTV той направи сравнение с въпрос защо досега никой не е потърсил отговорност за продажбата на "Кремиковци".

Според него за поправката "Артекс" прокуратурата трябва да провери дали има търговия с влияние. Става въпрос за изменението на Закона за устройство на територията (ЗУТ), което удължи двойно срокът на разрешителното за строеж на определен тип сгради - най-вече високи. Това касае пряко проектът "Златен век" в столичния квартал "Лозенец", срещу който има протести вече 2 години именно на база твърдение, че е с изтекло разрешително за строеж. Той беше спрян от ДНСК, но не заради разрешителното, а защото има недекларирано конструктивно изменение и защото строителят и надзорът на проекта всъщност са един и същ човек - собствениците на "Артекс" - конкретно арх. Весела Мирянова. Спирането се обжалва в съда.

Приключи само проверката на КПКОНПИ за конфликт на интереси, настоя пред Нова телевизия Александър Владимиров от Института за дясна политика. Според него нямало конфликт на интереси, когато си купуваш апартамент евтино. Но сега въпросът е дали има укрити данъци, какъв е произходът на средства, смята Владимиров.

Основният въпрос е съвършено друг – проблемът е откъде са доходите и тук ни правят на идиоти, заяви социологът Кънчо Стойчев. Няма лошо да имаш големи доходи - нека обаче са законни, но с вчерашното обявление стана точно Пунта Мара, добави социологът, според когото не е сложно да провериш доходите на което и да е лице в България. Той попита и защо се почва с най-маловажното - с конфликт на интереси. Стойчев определи и като "дреболия" случая с терасата на Пламен Георгиев, като каза, че и там въпросът е какви са му доходите, за да си позволи такава тераса.

Отмениха акта за събаряне на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Актът за събарянето им е отмене...

Идеята да има такъв орган като КПКОНПИ е да може да се стига до ситуация, в която се плаща и обществена цена – например оставката на Цветан Цветанов. Няма как да остава скрито такова нещо, заяви още Владимиров и не може да отговори на въпроса "и какво от това", след като апартаментите остават. По думите му, сега трябва да се търси отговорност.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Бре , бре , каква злоба ! Другарю Ачев , ти си мислиш, че сме забравили кой е другаря 'професор' Кушлев ??? Лъжеше , лъжеше , че чак ушите му плющяха ! Излъга и ,че е професор и го изритаха дисциплинарно по задника !! И хей го сега , ни лук ял , ни лук мирисал ! Ай да ти .....
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    АпартаментгеЙ - далаверите на ГЕРБ ! Да се знае - "наши хора" виновни никога няма .