Ашод Дерандонян: Социалната отговорност не е само пари, тя е диалог и резултати

3962
Ашод Дерандонян: Социалната отговорност не е само пари, тя е диалог и резултати
Снимка: Actualno.com

За четвърта поредна година в България ще се проведе благотворителната инициатива „Ден на подкрепа“. Това ще стане на 10 септември.

Проектът е част от ежегодната международна доброволческа кампания на TELUS International. В нея традиционно участват стотици служители на компанията от офисите в София и Пловдив, които безвъзмездно отдават времето и труда си.

Момчил Неков поиска закон за доброволчеството

Доброволчеството не само насърчава активното гражданство, но има и социални и икономически измерения. По данни на ЕС всяко евро, инвест...

От старта на инициативата в България през 2013 до момента около 2 000 доброволци са дарили над 15 000 часа доброволен труд, подкрепен с инвестиция от 180 000 лв., отделени от бюджета на компанията. До момента благодарение на инициативата изцяло ремонтирани са училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София, както и Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

През тази година, на 10 септември доброволците ще влязат в училище „Проф. Д-р Дечо Денев“ в София, за да помогнат за ремонта му. Училището е държавно и е специално за деца с увреден слух. Към него има и детска градина.

В „Деня на подкрепа“ участие взема и Фондация "Заслушай се". Председателят ѝ Ашод Дерандонян сподели пред Actualno.com, че водената от него организация има четири цели – да осигурява видеожестов превод за хората с увереден слух, да бъде осигурен трансформатор на говор в текст за деца и младежи с увреден слух, така че да следят спокойно учебния процес, да осигури субтитри за телевизионни канали при поискване на хора с увреден слух и да се бори за промяна на нагласите спрямо хората с увреден слух в българското общество.

Г-н Дерандонян подчерта, че хората с увреден слух нямат нужда от подпомагане във финансов смисъл, а от включване в обществото – чрез технологии.

Доброволците от Варна грабнаха престижна европейска награда

Добрите новини за морската ни столица Варна следват една след друга. След като снощи стана ясно, че градът ще бъде следващата младежка ...

TELUS направи много за хората с увреден слух в България, сподели г-н Дерандонян. Той посочи, че TELUS са оказали подкрепа на „Заслушай се“ в два проекта – внедряване на платфрома за видеожестов превод и говор към текст, а вторият – за създаване на видеосъдържание на жестов език.

Социалната отговорност не е просто даване на едни пари – социалната отговорност е заедно да правим диалог и да постигаме резултати. Доброволчеството е пътят да живеем в едно по-добро общество, сигурен е г-н Дерандонян.

Вижте ВИДЕО от разговора ни с Ашод Дерандонян

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com