БАБХ с извънредни проверки за абитуриентските балове

460
БАБХ с извънредни проверки за абитуриентските балове

Българската агенция по безопасност на храните започва извънредни проверки по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, честван на 24 май и предстоящото провеждане на абитуриентските балове в страната.

Ще се инспектират обекти, в които ще се провеждат тържества - заведения за обществено хранене, хотели и хотелски комплекси, както и обекти предлагащи услугата „all inclusive“.

Инспекторите ще следят за произхода, сроковете, условията на съхранение и правилното етикетиране на храните, регистрацията на обектите, както и съответствието на сградов фонд и оборудване, пише БГНЕС.

БАБХ не допусна на пазара 69 тона бял боб с пестицид

Българска агенция по безопасност на храните възбрани 69 тона бял боб със завишено количество пестицид малатион. Инспектори на Областна...

Целта е да се гарантира безопасността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби.

По време на почивните дни Агенцията по безопасност на храните ще има и дежурни екипи. Те ще извършват проверки по сигнали за нередности, които потребителите ще могат да подават онлайн, или да използват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com