X
 
 

БАН и Селскостопанската академия готови за нови протести

426 3
photo of БАН и Селскостопанската академия готови за нови протести
Снимка: БГНЕС
Синдикатите в Българската академия на науките и Селскостопанската академия обявиха готовност за поредица от протестни действия, ако не бъде изпълнено искането им за допълнително финансиране на двете академии още през тази година.

В декларация до президента, правителството и представителството на Европейската комисия те настояват от излишъка и резерва на Министерския съвет да бъдат предоставени 38 милиона лева на БАН и 13 милиона за Селскостопанската академия.

Стоянова: От БАН искат сигурни заплати без резултати, а по света не е така

В цял свят научната дейност се финансира чрез проекти, а от БАН искат сигурни заплати чрез бюджета. Това заяви пред медиите председат...

Председателят на федерация "Техническа индустрия, наука и информатика" към КТ "Подкрепа" Здрачво Здравчев каза за БНР:

Очакваме едноседмичен отговор и се подготвяме за протестни действия. Ние можем да извадим хората на улицата, но това явно не стряска управляващите, и затова обмисляме нови форми. Още повече, че за протестите решение е взело и Общото събрание на БАН.

Actualno.com

Етикети:

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • К. Нинова 2 К. Нинова преди 10 месеца Профил на трол?
  Хайлазите от БАН искат заплати колкото работещите хора. Ако затворят сборището БАН никой нищо няма да усети. Излишни са. Не може да искат заплати от 1500 лв срещу нищоправене.
 • Тин 2.1 Тин преди 10 месеца Профил на трол?
  Който плаша, той поръчва резултатите от "изследванията". Проблема не е конкретно в БАН, а в липсата на конкуренция и диалог. Който и да се докопа до възможността да говори от името на "учените", ще злоупотреби с този монопол. Науката винаги е била проба-грешка, хипотеза - проверка, нова хипотеза - проверка, диалог и пр. Тия от материала по-специуално, ако ми паднат в директна виж още ›› дискусия ще се червят кат юнски домати на припек. Ама къде ти такъв диалог. Нема, те са "учените", останалото население само трябва да попива проповедите им.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Готовност и организация по комунстическо-депесарки стил: Моля препратете до всички ваши адреси включително и адресите на САЧК. Благодаря И.Юхновски Уважаеми колеги, Утре - 30 ноември, четвъртък - Народното събрание ще гласува бюджета на БАН и окончателно ще приеме държавния бюджет. В съответствие с решението на ОС на БАН на сградата на БАН администрация ще бъдат спуснати черни знамена. Призо виж още ›› ваваме всички членове на ОС в 8,30, когато народните представители пристигат на работа, да бъдат пред сградата на БАН, с което да подкрепят изразеното в Обръщението становище. Призоваваме и всички директори на институти да осигурят присъствие на колеги - особено на млади учени - в 8,30 часа. От ръководството на ОС на БАН
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.