БГ Обама на среща с оригинала

5024
БГ Обама на среща с оригинала
На „Дондуков"2 вече са получили потвърждение, че ще се състои разговор на четири очи между двамата

Спечелилият си прякора Българския Обама президент Росен Плевнелиев ще проведе среща на четири очи с американския си колега. На „Дондуков"2 вече са получили потвърждение, че ще се състои разговор - първият между двамата.

Те ще се видят в Чикаго, в рамките на срещата на върха на НАТО през май. Като домакин Барак Обама планира да се срещне поотделно с всички президенти на страните членки на алианса, включително и с българския, обясниха още от администрацията на „Дондуков" 2.

Плевнелиев обобщи резултатите от консултациите си с партиите

Българският президент Росен Плевнелиев представи в Народното събрание обобщените резултати от разговорите си с парламентарно представен...

Плевнелиев ще замине за Щатите по-рано - на 15 май веднага след рождения си ден, за да може да се види и с българи, живеещи в други градове. Предварителната програма предвижда посещения в Сиатъл и Сан Франциско.

Планира се президентът ни да се разходи и в Меката на високите технологии, известна като Силиконовата долина. В разположените там корпорации работят много наши компютърни гении, с които държавният глава искал да се срещне, допълва по темата "Монитор".

Почти във всяко свое изказване Плевнелиев набляга на необходимостта от развиване на иновативни и високотехнологични производства, за да дръпне икономиката ни напред.

Президентът планира да обиколи няколко от икономически силните райони в САЩ, съобщиха пък от външното министерство.

С идването на Плевнелиев, президентството пак е на върха

Еврокомисарят Кристалина Георгиева е с най-висок рейтинг. Тя и Росен Плевнелиев са политиците, които качват малко доверие. Останалите ...

Специално в Калифорния той щял да се срещне и с потенциални инвеститори в сферата на високите технологии. Преди време Плевнелиев лансира идеята у нас да се създаде Център за киберотбрана на НАТО, тъй като разполагаме с добре обучени ИТ специалисти. Според него страната ни успешно може да се специализира и в реализирането на международни проекти в областта на оптиката, електрониката и производството на леки оръжия - все области, в които Калифорния има дългогодишен опит.

Срещата на върха на НАТО, заради която се планира визитата на Плевнелиев, ще се продължи от 19 до 21 май, уточни говорителят на МВнР Весела Чернева. На форума президентът щял да бъде придружен от външния министър Николай Младенов.

Очаква се сред темите, които българският и щатският президент ще обсъдят, да е визовият режим за страната ни, който, както стана ясно, ще бъде облекчен още тази седмица.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com