BILLA продължава успешната кампания „Купи и дари“ в партньорство с Българския Червен кръст

2548
BILLA продължава успешната кампания „Купи и дари“ в партньорство с Българския Червен кръст
Снимка: BILLA

За шеста поредна година BILLA България реализира съвместна благотворителна кампания с Българския Червен кръст, под надслов „Купи и дари“. Чрез инициативата, търговската верига и хуманитарната организация оказват подкрепа на представители на уязвими групи, като социално слаби български граждани, лица, търсещи закрила, институции за възрастни хора и деца.  

Кампанията се реализира в магазините на BILLA в цялата страна. Всеки може да подкрепи каузата, като закупи трайни пакетирани хранителни продукти от магазините на БИЛЛА и ги постави в специално брандираните колички в следкасовата зона в обектите на веригата. Българският Червен кръст, чрез своите областни структури, организира транспортирането и предоставянето на хранителните продукти на бенефициентите. Към събраните продукти от магазините на месечна база, BILLA дарява и допълнително количество стоки от първа необходимост.  

BILLA България увеличи възнагражденията на служителите си с над 4% за последната година

Днес, 10 май, във Варна ще се проведе първото събитие на живо в 20-тото юбилейно издание на най-големия кариерен форум в България &ndas...

„Щастливи сме, че BILLA България е част от семейството на Българския Червен кръст, където всички помагаме заедно. Като лоялен партньор компанията винаги се е отличавала със своя професионализъм и готовност за подкрепа на най-уязвимите групи хора в страната.  Дълбоко сме признателни на клиентите и на екипа BILLA България за усилията, които полагат и за успешното ни сътрудничество през годините”, споделя акад. Христо Григоров, председател на БЧК. 

25 тона продукти на стойност близо 50 хил. лв. са обезпечени от кампанията „Купи и дари“ само в рамките на 2020 г. Дарение е било в помощ на близо 5000 души в страната, половината от които социално слаби граждани, а другата половина – лица, настанени в социални институции.  

„Основен приоритет за BILLA България е оказването на подкрепа на хора в нужда. От началото на съвместното сътрудничество на BILLA и Българския Червен кръст са дарени над 102 тона храни и хранителни продукти, с които са подпомогнати над 40 000 нуждаещи се граждани и социални институции. Красноречивите резултати, възможни благодарение на активната подкрепа на нашите клиенти, ни мотивират да продължаваме да реализираме това успешно сътрудничество всяка следваща година,“ коментира Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com