Блокадата на Орлов мост вече е факт

31309
Блокадата на Орлов мост вече е факт
Снимка: actualno.com

След като по-рано тази вечер полицията не даде на студентите-окупатори да блокират „Орлов мост”, в крайна сметка движението на емблематичното за протестите срещу правителствата на Бойко Борисов и Пламен Орешарски място беше спряно.

Блокадата стана факт след като студентският протест и този на ДАНСwithme се сляха. Първо те се събраха пред сградата на Народното събрание, където скандираха „мафия”, „оставка”, „кой”, информира Агенция „Фокус”. Сградата на парламента е оградена с метални заграждания, зад които има засилено полицейско присъствие. Там протестиращите държаха плакати на които пишеше „Кой?”, „Оставка”, „Оставка на червените правителства, парламент, „българската есен”, революция, победа!”.

Протестиращите студенти: „Вдигай си чуковете"

Разотиват се участниците в протеста, блокирали движението в района на Орлов мост в столицата. Протестиращите студенти се връщам към рек...

След демонстрацията пред сградата на МС хората се преместиха на „Орлов мост”, без да бъдат спирани от полицията. Някои от пътниците от градския транспорт се включиха в протеста на недоволните студенти. Сред издигнатите плакати има такъв, на който пише: „Живее ми се в тази държава, но не и с тези управници”. Върху каишките на някои кучета, които са заедно на протеста със стопаните им, бяха закачени листчета с надпис „оставка”. В района има засилено полицейско присъствие, като до Орлов мост са паркирани две линейки.

По данни на МВР пред сградата на Министерския съвет, към 19:30 часа, са се събрали 300 души. Данните не обхващат хората пред Народното събрание.

Тази вечер в София не е провеждан контрапротест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com