Борисов: Първанов вече се държи като лидер на партия!

5511
Борисов: Първанов вече се държи като лидер на партия!
Тези, които се наричат десница и левица, се държат като сестри Кушлеви или сестри Аджови, коментира премиерът

В последните месеци като действащ президент, Първанов се държи като лидер на партия. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио.

Не искам да коментирам Ангел Марин – преценили са, дали са му – каза Борисов за ордена „Стара планина” на вицепрезидента. Толкова несправедливи упреци съм чувал от тях, а те – толкова се засягат, толкова са докачливи... Осъден бях от БСП, че накърнявам достойнството им – на тази партия, която е взривявала църкви, убивала е хора по лагерите, ме глобиха – 2500 лева и си ги платих, каза Борисов.

Гафовете на Гоце в две петилетки

Двете петилетки, които Георги Първанов изкара като държавен глава, станаха емблематични за новата българска история. През двата мандат...

Тези, които се наричат десница и левица, се държат като сестри Кушлеви или сестри Аджови: Костов – Станишев, Първанов – Костов, едни и същи думи, едновременно ни атакуват. Те са много, но са слаби. Ние сме малко, но сме добре организирани, имаме кауза, имаме енергия, имаме цел, желаем победата и затова – успяваме. Каквото и да ни коства това, няма значение, каза Борисов.

Новият президент Плевнелиев изнесе една изключителна реч в Народното събрание. Никой не му я е писал. Когато взех решение да го номинирам пред партията, аз бях слушал тази реч много пъти. В колата той стоеше и ми говореше пътувайки с часове, как трябва да изглежда България 2020 г. Голяма част идеите са от него, каза Борисов.

Ако съм искал предсрочни избори, щях да направя „3 в 1”.  

Сини и червени нямат други врагове, освен мен и ГЕРБ. Нашето появяване, това, че ни изпуснаха, това, че така се случи, сега буквално не знаят какво да правят, каза Борисов. Имаме много коварен противник – цялата политическа класа от прехода, всички са били в коалиция заедно, разбирали са се – какво да вършат, давали са си мандати, гарантирали са си неприкосновеност – посочи Борисов.

"Съюзът на тракийските дружества" порица Борисов

Съюзът на Тракийските дружества в България, Съюзът на Възпитаниците на военните на Негово Величество училища, ЩЗО И РЗВ и Съюза на вете...

Не съм виновен, че другите партии нямат кауза, за да си държат депутатите. Как са си ги подбирали, на какъв принцип и с каква кауза, каза Борисов. Той отхвърли думи на водещия Кеворк Кеворкян, че Яне Янев „му е целунал пантофката”. Всички, които не ме плюват, се приема, че ми целуват пантофката. Тези, които на Първанов му целуват пантофките, тях не ги споменаваме – каза Борисов. За Яне Янев каза - дойде при мен, подкрепи ни бюджета, пакта за финансова стабилност, закона за конфискация, и сега за шистовия газ, ветото срещу президента. За което му благодаря. Ние сме правителство на малцинство; правителство на малцинство не може да управлява, трябва да идем на избори, каза Борисов.

За другите скандал отшумява за три дни, мен – десет дни не ме оставят – каза Борисов.

Премиерът Бойко Борисов отхвърли коментара на водещия Кеворк Кеворкян, че е живял в „медиен комфорт”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com