Борисов шокиран от агентите-владици

5986
Борисов шокиран от агентите-владици

Премиерът Бойко Борисов се оказа впечатлен от големия брой на митрополитите агенти на ДС. Това стана ясно от негово изявление в Арчар, където откри рехабилитиран път Видим – Лом – Гиген, за който държавата е дала 35 млн. лева, пише Новинар.

Само преди дни стана ясно, че от общо 15 митрополити в Светия синод , 11 са сътрудничили на ДС. Повечето от тях за работили за Първи или за Шести отдел на ДС, който пък се е занимавал с "борба с политическата диверсия”

„Аз самият бях доста потресен от мащаба. Да, за двама-трима бях чувал, но 11 от 15 са много”, заяви той. Въпреки това той побърза да уточни, че църквата е далече от държавата, и не е негова работа да коментира.

Кабинетът трудно може да помогне на Видин, каза министър-председателят в отговор на въпрос дали правителството ще помогне на финансово закъсалата община.

"Не е само тя. Общините в България имат дефицит от 200 милиона лева, но правим всичко възможно трудностите да се преодоляват и общините да изпълняват своите функции", заяви Борисов.

Докато бе в Арчар, Борисов се запозна и с възможностите за развитие на туризма в региона. Той обеща да подкрепи общината в Димово за охрана на античния град. По-късно Борисов направи и въздушна обиколка на строежа на Дунав мост 2. Мостът трябва да е готов в края на 2012 година.

Дядо Иоаникий: Не вярвайте на това, което пишат

Сливенският митрополит Иоаникий се появи за първи път след публикуването на досието му в ДС "Кирилиевич". Той отслужи обновление и све...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com