Брюксел одобри завода за боклука

24156
Брюксел одобри завода за боклука
Снимка: БГНЕС

Късно вчера следобед Столична община е получила отговор от Европейската комисия по жалбата на участници в конкурса за избор на изпълнител за строителство на завода за механично и биологично третиране на отпадъците в София. Всички съмнения по отношение на референциите на избрания изпълнител - кооперацията между гръцките компании "Актор – Хелектор", за разсеяни и не са установени нарушения на европейското законодателство, съобщи днес столичния кмет Йорданка Фандъкова, предаде Стандарт нюз.

Според нея до края на годината ще бъде подписан официално договора с избрания строител на завода, след което изграждането му може да започне.

Фандъкова: Не подписвам договор за завода за боклука, докато няма становище от ЕК

За момента няма притеснение по отношение на сроковете за изграждане на завода за отпадъци в София. Това каза кметът на Столична община...

Очаква се все още становище на Министерството на околната среда и водите, което управлява Оперативна програма "Околна среда".

"Очаквам до края на деня да получа и това становище, след което ще подпишем на 27 декември договора за изграждане на завода, имаме пълна готовност за това", заяви Йорданка Фандъкова.

200 милиона лева ще струва строителството на завода за отпадъци. По голяма част от тези средства са безвъзмездна помощ по ОП "Околна среда".

19 месеца ще са необходими за проектирането и строителството на завода. Очаква се той да заработи до края на 2015 година.

Заводът за боклук в София се бави заради жалба до ЕК, казва Фандъкова

Жалба, изпратена до Европейската комисия, бави подписването на договора с изпълнителя на последния етап от строежа на завода за боклу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com