Цачева удари рамо на втория лифт на Банско

12160
Цачева удари рамо на втория лифт на Банско

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева напълно подкрепи изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Това стана ясно по време на среща в Народното събрание между представители на общините Банско и Добринище и представители на различни комисии в парламента.

По думите на Цачева изграждането на втори кабинков лифт може да стане реалност, но трябва да се спазят всички европейски норми и директиви. Иначе институцията Народно събрание изцяло застава зад тази идея.

Борисов към представителите на Банско: Еколозите трябва да са ваши приятели

„Еколозите трябва да са Ваши партньори, привлечете ги в дискусията и ги убедете с аргументи в необходимостта от изграждането на в...

Има необходимост от анализ на потенциала на развитието на зимните курорти, информира Радио "Фокус".

По време на предишния мандат ГЕРБ не са успели да изпълнят част от обещанията, но сега в началото на мандата, те ще се заемат с този въпрос. „Трябва незабавно да се реши проблемът с Банско, тъй като това е центърът на зимните курорти в България”, заяви Цачева. Тя призова представителите от общините Банско и Добринище да излязат с предложения за промени в Закона за горите.

По време на срещата проф. Борислав Борисов - председател на парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта, каза, че въпросът за Банско е от национално значение и те са изцяло за решаването на този въпрос, не само за изграждането на втори кабинков лифт, но и за цялостен спортен комплекс. „Всичко това трябва да бъде направено в съответствие с екологичните норми в България”, каза проф. Борисов.

Апелираме за спешно решаване на проблема, спешно даване разрешение за нова втора кабинка в Банско, даване на концесия на Добринище и развитие на ски спорта в цялата страна. Това заяви на брифинг в парламента кметът на Банско Георги Икономов.

В Банско готови да започнат да строят втория лифт до края на 2015 г.*

Премиерът Бойко Борисов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов в Министерския съвет. На нея бяха обсъдени изграждането на втори ка...

Според него не е отговорно и държавническо мислене, ако не се вземе по най-бързия начин решение за ски курортите в Банско и Добринище. Той призова да се направи оценка на потенциала на зимните курорти и да се даде шанс на всички региони, които имат дадености и инвеститорски интерес, да развиват този екологичен и важен за държавата ни сектор, какъвто е ски туризмът.

Развитието на туризма трябва да бъде съобразено с изискванията за устойчиво съхранение на природните ресурси. 

Развитието на туризма трябва да бъде съобразено с изискванията за устойчиво съхранение на природните ресурси. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес с кмета на Община Банско Георги Икономов.

В срещата участваха и представители на град Добринище, както и представители на бизнеса от региона. Кметът на курортния град запозна държавния глава с плановете за разширяване на ски зоната край Банско и за изграждането на втори кабинков лифт, информира прессекретариатът на държавния глава.

Според президента страната ни трябва да използва своя туристически потенциал и в тази посока е необходимо да се търсят екологични и икономически изгодни решения за българските региони. Държавният глава подчерта, че на жителите на общини с потенциал за зимен туризъм трябва да бъде дадена възможност за икономическа перспектива, а на страната ни - шанс да се утвърди като сериозна международна дестинация за качествен и многообразен планински туризъм.

заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес с кмета на Община Банско Георги Икономов.

В срещата участваха и представители на град Добринище, както и представители на бизнеса от региона. Кметът на курортния град запозна държавния глава с плановете за разширяване на ски зоната край Банско и за изграждането на втори кабинков лифт.

Кралев намекна за решение за втори лифт в Банско

Съвсем скоро ще излезем с решение, което да успокои жителите на Банско. Решението и становището ни многократно е изразявано ясно и кате...

Според президента, страната ни трябва да използва своя туристически потенциал и в тази посока е необходимо да се търсят екологични и икономически изгодни решения за българските региони. Държавният глава подчерта, че на жителите на общини с потенциал за зимен туризъм трябва да бъде дадена възможност за икономическа перспектива, а на страната ни - шанс да се утвърди като сериозна международна дестинация за качествен и многообразен планински туризъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com