Цар Киро остава в ареста

10033
Цар Киро остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд, предаде БГНЕС.

Молбата на защитата и съпругата му за комплексна медицинска експертиза беше отхвърлена. Те заявиха, че здравословното му състояние се влошава и той не се лекува както трябва. Кирил Рашков страда от сърдечно заболяване и диабет.

Той сам е споделил, че е викана Бърза помощ в затвора и му е било установено ниво на кръвна захар 18. Защитата изнесе като ново доказателство, че едно от двете шишета с живак, намерени в него, всъщност е пълно с амалгама. По-важното в случая е, че производството срещу Кирил Рашков от 7 месеца е под наблюдение на Специализираната прокуратура, която събира доказателства за организирана престъпна дейност. До момента не е повдигнато обвинение и по закон, ако до 10 март това не стане, властите са длъжни да освободят Кирил Рашков от ареста.

Срещу Рашков има повдигнати обвинения по 3 члена от Наказателния кодекс. Окръжният прокурор Румен Попов каза, че ще напише жалба до председателя на Специализирана апелативна прокуратура срещу забавянето на обвинителния акт от страна на специализирания прокурор Вергов. Днешното решение ще бъде обжалвана на 26 февруари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com