Цялостният ремонт на НДК ще струва 35 млн. лв.

1060
Цялостният ремонт на НДК ще струва 35 млн. лв.

Около 35 млн. лв. ще струва цялата адаптация на Националния дворец на културата (НДК) за българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. От тях 20 млн. ще отидат само за ремонт на сградата, като сумата може да нарасне. Това заяви пред bTV директорът на НДК Мирослав Боршош.

По думите му държавата е отделила около 150 млн. лв. за организацията на събитието, което ще продължи 6 месеца. По време на българското председателство в НДК ще се проведат над 200 срещи на високо равнище. София пък ще бъде посетена от близо 20 000 делегати.

Директорът на НДК: Не бива да се прави компромис със средствата за ремонта на НДК

Ударен ремонт стартира още в първите дни на новата година в НДК. Това ще е най-мащабното преустройство на Националния дворец на култура...

"Сградата е много стара, в много лошо състояние и сега е моментът да се превърне в световен център. Все пак не е ремонтирана от 35 години. Идеята е да стане умна сграда за управление, да има висока ефективност и високо ниво на сигурност", заяви Боршош.

По думите му вероятността ремонтът да не се случи както трябва е голяма. Причината – срокът за свършване на цялата работа намаля до 9 месеца след решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. "Страната ни обаче няма право на грешка, тъй като това е изключително важен форум", уточни директорът на НДК.

Зала 3 ще бъде основната по време на българското председателство. След ремонта тя ще бъде дори по-голяма от заседателната зала на Европейския съюз в Брюксел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com