Д-р Пламена Заячка: Трябва да оценим делото на прадедите ни, които успяха да постигнат велика победа, доказвайки какво е отстояване на национален интерес

4787
Д-р Пламена Заячка:  Трябва да оценим делото на прадедите ни, които успяха да постигнат велика победа, доказвайки какво е отстояване на национален интерес
Снимка: ПП "АБВ"

Лидерът на АБВ Младежи д-р Пламена Заячка поздрави българите по повод 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 

"Съединението прави силата. Малко хора знаят продължението, а силата независимостта. Днес честваме 136 години от Съединението на България и трябва да оценим  делото на нашите прадеди, които обединени и единни успяха да постигнат тази велика победа срещу Великите сили, доказвайки какво е отстояване на национален интерес. И тогава, и сега трябва да се гледа много внимателно и отговорно към националните идеали и действията на политиците", каза д-р Заячка. 

Румен Петков и д-р Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Сърбия у нас Желко Йович

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка се срещнаха с посланика на Сърбия у нас Желко Йович по...

Лидерът на АБВ - Младежи изтъкна, че една от грешките е, че Съединението не обхваща Македония. 

"Това е една от първите стъпки на днешната ситуация, в която се намираме. За съжаление в последните години  политиката към Република Северна Македония също продължава да има доста неясноти и неизчистени въпроси. Правителството на ГЕРБ до голяма степен създаде усещането, че всичко, каквото поискат от нас, ще им се даде. В момента сме в ситуация на изолация и трудно може да обясним пред европейските си  партньори защо налагаме вето на влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Изпуснахме много време да обясним какви са ни отношенията и в какво се състои въпросът в неговата същност и дълбочина. 

Ние от партия АБВ години наред отстояваме една последователна политика относно Република Северна Македония, направихме и множество срещи с представители на Мултидисциплинарната комисия и тогавашния премиер. За съжаление нашият глас не беше чут и се стигна до ситуацията днес", обясни още д-р Пламена Заячка. 

Тя използва случая да направи паралел между великото дело на нашите предци и актуалната политическа обстановка у нас. "Днес още веднъж трябва да си припомним това дело, какво значи обединението и силата на това обединение. За съжаление видяхме, че и в парламента не се получи единение дори на базата на основни приоритети и искания, каквито бяха на протеста. Жалко е, че не се реализира третият мандат на коалиция "БСП за България", защото той можеше и щеше да бъде спасителен. Сега за съжаление заради частни, лични и партийни интереси отиваме на трети избори, което предполага може би по-ниска активност и неясна перспектива за промяна", смята още лидерът на АБВ - Младежи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Мила Минева: Консерватори от всички страни, съединявайте се (ВИДЕО)

Кърлежи и борови процесионки - как безопасно да се справим с тях? (ВИДЕО)

Времето утре - 23 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество