Дискотеките и гуляят остават в Студентския град?

15096
Дискотеките и гуляят остават в Студентския град?

Няколко дни след като Народното събрание прие промените в Закона за висшето образование, а родители и организации си отдъхнаха, че в Студентски град най-сетне ще се вкара ред, стана ясно, че парламентът може да даде заден за поправката.

Според нея се забранява игрални зали и казина, както и заведения за хранене и развлечения с работно време след 22.00 часа, да се помещават на по-малко от 100 метра от студентските общежития.

Парламентът "затвори" дискотеките в "Студентски град"

Парламентът "затвори" нощните заведения в „Студентски град”, приемайки единодушно на първо четене Закона за висшето образ...

Потвърждение за това дава информация на в-к "Труд", според която часове след като миналия четвъртък измененията в проекта бяха приети на първо четене, телефоните на депутати от ГЕРБ прегрели от обаждания на възмутени собственици на заведения в академичното градче.

"Най-любезното от тях било: "Абе, вие нормални ли сте", доверил народен представител. По въпроса бил потърсен дори премиерът Бойко Борисов.

Депутати разкрили, че поправката ще падне на второ четене, още повече, че и самият просветен министър Сергей Игнатов бил против нея. 

В Студентския град има общо 191 търговски обекта, от които 51 се отдават от ВУЗ-ове, сочат данни от одит на образователното министерство от март 2012 г.

Намеренията за по-строги правила за заведенията дойдоха заради поредната серия от инциденти, някои от които завършиха и със смъртни случаи.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com