Джипът на Галеви обикаля Бобов дол

10837
Джипът на Галеви обикаля Бобов дол
Не било ясно обаче кой се вози в него

Луксозният джип на Братя Галеви БМВ Х5 е бил забелязан да обикаля Бобов дол. Не е ясно обаче дали издирваните под дърво и камък Ангел Христов и Пламен Галев са били в него. Това съобщиха вчера техни близки.
Двамата трябваше да бъдат конвоирани именно до затвора в Бобов дол във вторник, след като бяха осъдени на 5 години затвор за организиране и участие в банда за изнудване. Там те трябваше да свикнат със зандана, а две седмици след това да отидат в общежитието в Самораново, пише "Монитор", цитиран от БЛИЦ.

Съдебната охрана обаче не ги откри в дома им село Ресилово и бяха обявени за общодържавно издирване. Заради изчезването си най-вероятно ще се разминат с комфорта на затворническото общежитие в с. Самораново. След произнасянето на 5-годишната им присъдата стана ясно, че те ще лежат на около 3 километра от имението си в близкото село Ресилово. Там режимът е лек, а затворниците могат да излизат, за да работят. Заради изчезването им обаче, след като бъдат открити, Пламен Христов и Ангел Галев ще бъдат настанени на друго място. Това съобщи вчера зам.-правосъдната министърка Деница Вълева пред ТВ7. Тя обаче не уточни в кой затвор трябва да бъдат пратени бившите барети.

Според Вълева теоретично е възможно Галеви да не знаят, че са осъдени. По време на делото те са били с мярка за неотклонение „парична гаранция”, което не ги задължава да са постоянно в жилището си и вероятно ще кажат, че никой не ги е уведомил за присъдата.

„Правителството няма никаква вина за избягалите Пламен Галев и Ангел Христов. И съдиите, и прокурорът са можели да поискат задържането им”, каза вчера министър-председателят Бойко Борисов. „Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система?”, попита премиерът.

„Братя Галеви ще бъдат намерени, ако са в страната”, изрази убеждение вчера главният прокурор Борис Велчев. По думите му ако Ангел Христов и Пламен Галев са напуснали България, има достатъчно силни механизми те да бъдат издирени.

Редактор: Ая Косарова

ЕК: Със случая "Галеви" трябва да докажете ефективността на съдебната система

За Европейската комисия случаят с Пламен Галев и Ангел Христов - т. нар. "Братя Галеви", е един от тези, които трябва да докажат ефек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com