Днес ще превалява дъжд, максимални температури от 13° до 16°

16958
Днес ще превалява дъжд, максимални температури от 13° до 16°
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Днес ще превалява дъжд. На места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Облачността ще е променлива, по-често значителна. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в източните райони от североизток, ще е до умерен. Минимални температури между 4° и 9°, максимални между 13° и 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще превалява дъжд. Вятърът ще е до умерен от изток, североизток. Максимални температури от 13° до 16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8°-9°.

Дневните температури ще са между 13° и 18°, облачността ще е променлива

Днес ще духа слаб вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°. В сутрешните часове облачността от югозапад ще се увел...

В планините ще е облачно. Билата ще са в мъгла. Ще превалява дъжд, по високите части над 2000м – сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, привечер ще се усилва. Максималната температура на 1200 метра 6°, на 2000 метра около 0°.

В събота ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд. С умерен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижат и максималните ще са между 10° и 15°. По-късно през деня валежите ще спират, а привечер и през нощта срещу неделя и облачността ще се разкъсва и намалява. В неделя ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще отслабне и ще стихне. Сутринта ще е студено, в североизточните райони ще има и отрицателни минимални температури, а дневните ще са почти без промяна. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад и бързо ще се затопли. Ще има променлива облачност, без валежи.

 

 

Значителна облачност и превалявания на повече места в Южна България

Днес от запад-югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Минимални температури между 2° и 7°, в София около 4°. Та...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com