До края на седмицата остава топло за януари

15191
До края на седмицата остава топло за януари
Снимка: БГНЕС

Днес от северозапад облачността ще се разкъса и намалее, но в югоизточната половина на страната ще е значителна и там на места все още ще превалява слаб дъжд. Максимални температури между 7° и 12°.

В София минимална температура около 3°, максимална около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Идват облаци и дъжд

Днес от запад ще започне ново увеличение на облачността- първоначално висока. На отделни места в низините ще има мъгла или ниска облач...

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места, главно в южната част ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад, северозапад. Максимални температури 9°-11 °. Вълнението на морето ще е около 2 бала, а температурата на морската вода е 7-8°.

Над планините ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд, над 1800 -2000м - слаб сняг. Вятърът ще отслабне до умерен и ще се ориентира от запад, северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра около 0°.

До края на седмицата в страната ще остане топло за януари. Ще има разкъсана, предимно висока облачност, вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб. Със значителна ниска облачност или мъгла ще бъде покрай река Дунав в петък, когато дневните температури там ще останат по-ниски. По-късно в неделя облачността ще се увеличи и през нощта срещу понеделник на места ще превали слаб дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество