ДСБ иска Плевнелиев да свика КСНС

4005
ДСБ иска Плевнелиев да свика КСНС
Тъмносините ще поставят въпросите на енергийната сигурност и независимост на страната

ДСБ предлага на президента Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност, който да обсъди въпросите на енергийната сигурност и независимост на страната, предаде БГНЕС.

От партията са убедени, че заседание на Консултативния съвет на тази тема би имал силно въздействие върху външната и вътрешната политика. "Народното събрание прие забрана срещу проучванията на шистов газ без да вземе становището на учените и да се съобрази с най-важните интереси на страната. До 30 март предстои да се вземе окончателното решение дали да се изгради АЕЦ "Белене". Страната ни е обект на засилена дипломатическа активност по отношение на енергетиката. Очакват се нови посещения на американски и руски представители. Последното намаляване на доставките на Газпром за Европа с 30 на сто отново събужда спомена за кризата от януари 2009 година", се казва в официалната декларация, с която излезе днес партията.

Костов: Бесен съм!

Лидерът на ДСБ Иван Костов изпрати писмо с 10 въпроса във връзка с трагедията в Перник до председателя на временната анкетна комисия, к...

От ДСБ са категорични, че ще наблюдават работата на парламентарната комисия, начело с депутата от ГЕРБ Красимир Ципов, която ще  работи по случая "Мирослава", и ще следи дали комисията ще се събира, с какво ще се занимава. Комисията на Ципов има срок от 14 дни да свърши своята работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com