„Движение 21“ вече може да участва на избори, каза Дончева

14495
„Движение 21“ вече може да участва на избори, каза Дончева
Снимка: БГНЕС

„За да наложиш една политическа марка, трябва време. Вече имаме всички политически предпоставки за участие в състезанието. Но това означава, че в следващите месеци трябва да популяризираме формацията в цялата страна, да извадим управленски проекти и програми, да извадим лица, които да вдъхват доверие, за да можем да се явим на избори.

„Движение 21“ вече може да участва на избори, което не означава че ще участва на тези евроизбори пряко в този формат". Това каза лидерът на движението Татяна Дончева пред bTV.

Проучвания като това на "Медиана" за Бареков се правят за манипулация, смята Дончева

Убедена съм, че Бареков ще бъде премиер и ще си заживеем в риалити шоу. Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира в сутреш...

На въпрос дали „Движение 21“ ще влезе в коалиция, юристката отговори: „В българския политически живот всичко започва с коалиции. Съставните части още не са известни и не са ясни, но вече се говори за коалиции. Когато има нужда и за конкретни избори ще има и коалиции. За тези евроизбори няма никакъв смисъл, при положение, че няма разгърнати структури достатъчно мощни в цялата страна“.

Дончева разкритикува подхода на Николай Бареков и Георги Първанов, които, по думите й, първо си направили пи ар, а после се захванали със структурирането на формациите си.

Лявото е много сериозно загубило кауза и се крепи на най-възрастните си членове, които живеят в миналото, а за цялата ситуация в Столетницата е отговорен Сергей Станишев, смята Дончева.

Тя открои „странната тенденция” медиите да не обръщат внимание какво законодателство се приема и кого облагодетелства. По думите й новите закони се „коват” от правителството „на транзит”. Според Дончева например няма логика полицаите да могат да работят и на друга длъжност, освен тази във ведомството, както предвижда новия Закон за МВР.

Дончева: Медийният монопол си създаде партия - "България без цензура"

"България има нужда от нова лява и дясна партия, които нямат нищо общо със задкулисието и не са участвали в прехода". Това заяви пред b...

В контекста на стартиралия карнавал в Рио, Дончева отбеляза, че политическият живот у нас протича противно. „Няма самба и други радости, има тежък метъл, цветове в бозаво, мръсно сиво и бежово, малко милитари. Въобще няма радост за окото и ухото”, обобщи тя.

Дончева отговори как това може да се промени чрез друга метафора. Когато една група не записва дискове или няма публика, се вземат мерки, посочи тя. „Изключение прави футболният ни живот. Някои отбори колкото са по-зле, техните ръководства толкова по-твърдо стоят на местата си, без значение как играе отборът и какво постига”, заяви Татяна Дончева.

Съветът й бе, по примера на Лудогорец, да се направи малко провинциално отборче в политиката и да се стяга за евротурнири.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com