Експерт: Хлябът, който консумираме, е вкусен и качествен

16147
Експерт: Хлябът, който консумираме, е вкусен и качествен
Снимка: бгнес

Хлябът, който консумират българите, е вкусен и качествен. Това каза в интервю „Фокус” Велико Търново Жени Сапунджиева, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Велико Търново.

По думите й няма как агенцията по храните да позволи съществуването на фурни, които не покриват нормите за качество, за подходящи условия на производство, за спазване на технологичен режим.

Само 10% от фирмите правят хляб по стандарт

Едва малко над 10 процента от производителите на хляб у нас правят самун по утвърдения стандарт „България”. Това съобщиха о...

„Друг е въпросът дали с тази цена на хляба ние можем да си позволим внедряване на нови машини, заплащане на нашите работници, защото подтискането на цената на хляба води до изтощение в нашите финансови запаси”, обясни Сапунджиева.

След като бъде прибрана реколтата от пшеница ще се установи дали ще се наложи употребата на подобрители, които да направят брашното с подходящи хлебопекарни качества.

Припомняме ви, че преди няколко дни зърнопроизводители алармираха, че заради дъждовете разходите им значително са нараснали. Веднага се появиха и спекулации за по-високи цени на хляба от есента.

Единият от проблемите , който създават големите количества дъжд, е отмиването на хранителните вещества от почвата, информира bTV.

Румънският хляб може да залее пазара у нас, предупреждават експерти

Напълно възможно е след 1 септември пазарът у нас да се окаже залят от румънски хляб, което ще повлияе изключително негативно на роднит...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com