X
 
 

Експерт по киберсигурност поиска по-тежки наказания за нарушени авторски права

775 0
photo of Експерт по киберсигурност поиска по-тежки наказания за нарушени авторски права
Снимка: iStock/Guliver
Разбитата международна мрежа за нелегално разпространение на телевизионен сигнал е действала на територията на редица европейски държави, сред които Италия, Франция, Германия, Холандия, Гърция и България.

Двама гръцки студенти в Петрич регистрират компания, която излъчва телевизионни канали на европейски компании, без да плаща съдържание.

Кибератаките - инструменти и оръжия на организираната престъпност

„Атаки има постоянно не само срещу държавни институции, но и срещу бизнеса“, съобщи eкспертът Явор Колев по време на форум,...

Това коментира в Сутрешния блок на БНТ експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

На практика компанията не е представяла услуга на крайни клиенти, а на оператори. Дейността на сектор ГДБОП през последните месеци е част от много общоевропейски координирани кампании срещу подобни измами.

От много години престъпленията срещу авторските права не са адекватно наказуеми, коментира Тулев и призова за по-добра защита на интелектуалната собственост. По думите му глобата не е достатъчно възпираща.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
САЩ вярват, че режимът на Асад е бомбардирал бежански лагер

Държавният департамент на САЩ обвини режима на Башар Асад в обстрела на бежанския лагер Ках в провинция Идлиб и призова всички страни към примирие,...