Галеви ще вардят нива с картофи

4223
Галеви ще вардят нива с картофи

По закон лишените от свобода за първи път и с наложени присъди до 5 г. изтърпяват наказанията си в затворнически общежития от открит тип при първоначален общ режим. Там трябва да им се осигури подходяща работа, която отговаря на квалификацията им. Ако се трудят в затвора, присъдите ще бъдат сведени до 3 г., с право на предсрочно освобождаване за добро поведение, предаде Стандарт Нюз.

В Самораново, където се очаква Галеви да попаднат, възможностите за работа са предимно в стопанството. Към общежитието има ниви и пасища. И Галеви спокойно могат да станат пазачи. Нивите с картофи се разпростират на повече от 40 км между Дупница и Самоков, а продукцията им често е мишена на крадци.

Пламен и Ангел са бивши кадри на МВР. Галев започва като милиционер в РУ-Станке Димитров през 1988 г., а 1 г. по-късно там е назначен и Христов. Двамата напускат МВР като служители на ЦСБОП (бивш ГДБОП), съответно през 1997 и 1998 г. Галев, който е бивш офицер от МВР и командир на дупнишкия отряд на баретите, е с юридическо образование. Предизборната брошура от 2009 г. на двамата бизнесмени и кандидат-депутати разкрива още любопитни факти за кариерното им развитие. Галев е специализирал борба с тероризма в САЩ през 1996 г. Биографията на Геле е по-скромна, но и двамата се хвалят със следните качествата: трудолюбие, лидерски умения, енергичност, всеотдайност, умение да увлича и мотивира, изключителна работоспособност, дисциплинираност. Геле завършва брошурата си така: "Не е важно как изглеждаш, а важно е какъв си всъщност и какъв е резултатът от това, което правиш."

От 2007 г. Галеви работят като консултанти към Община Дупница и на тогавашния кмет Атанас Янев. Юристи се шегуват, че въпреки квалификацията си "братята" няма как да работят за опазване на обществения ред. Затова може Пламен, като по-образован, да бъде зачислен към библиотеката в Самораново. А Геле, за когото се говори, че в родния Сандански е работел в кухнята, да помага в столовата.

 

Братя Галеви ще лежат близо до имението си

Осъдените окончателно дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов ще изтърпяват присъдите си близо до домовете си в дупнишкото с...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com