Георги Божинов: СЕМ харчи средства, които не оправдават съществуването му

13888
Георги Божинов: СЕМ харчи средства, които не оправдават съществуването му
Снимка: БГНЕС

"Георги Лозанов обезсмисля съществуването на Съвета за електронни медии". Това заяви народният представител от БСП лява България Георги Божинов по повод отхвърления вчера отчет от НС на СЕМ за периода от 1 юли - 31 декември 2014 г., предаде БГНЕС.

По думите му е изключително некоректно изявлението на председателя на медийния регулатор след двете гласувания на депутатите, които не приеха отчета, заявявайки, че няма предвидени правни последствия от неприемането на отчета за второто полугодие на миналата година.

Лукарски и депутат от БСП спориха за "София Тех Парк"

Изпълнението на проекта "София Тех Парк" е в съответствие с одобрения план-график. Проведени са подбори за персонал и е сформиран екипа...

"Когато парламентът избра на този пост Георги Лозанов и когато тази най-важна институция НС не приеме отчета за дейността ти морално е преди да си напуснал сградата на НС да си подадеш оставката, посочи Божинов. А когато няма никакви последствия от неприемането на отчета, то това означава, че няма никакъв смисъл дали съществува или не СЕМ", добави той.

Очевидно е, че регулаторът е отговорен за състоянието на медиите и свободата на словото в България, които са крайно незадоволителни, регистрирани от различни международни класации, продължи народният представител. "Натрапва се изводът, че СЕМ харчи средства, които не оправдават съществуването му, превръщайки го в паразитна, формална структура без реален принос за подобряване на медийната среда у нас", заключи депутатът Георги Божинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com