Kaufland България се изкачва нагоре в традиционната класация К100: Най-големите компании в България

4163
Kaufland България се изкачва нагоре в традиционната класация К100: Най-големите компании в България
Снимка: Kaufland

Kaufland България затвърди позицията си на най-успешната и динамично развиваща се компания в сектора за модерна търговия. Компанията се изкачи с една позиция в престижната класация на K100: Най-големите компании в България, която тази година нарежда Kaufland на 6-о място сред всички компании в страната и на първо сред търговските вериги у нас. Създадената от вестник „Капитал“ класация се провежда за 12-и път, като основният критерий в ежегодната класация K100 за най-големите компании в страната е общият размер на приходите за предходната година. Под внимание се взима и нетният финансов резултат, като подреждането е представително за над 95% от българските компании с годишни приходи от над 100 млн. лева.  

Kaufland България за пореден път присъства в Топ 10 на най-големите компании в страната с годишен оборот от над 1.7 млрд. лева и ръст от 5.44% в приходите за 2020 г. спрямо предходната година. Печалбата на компанията нараства с 11% до 85 млн. лева при ръст 6.6% предишната година.  

„За нас е чест за поредна година да бъдем сред 10-те най-успешни компании в България и водеща търговска верига в сектора за модерна търговия, но също така и огромна отговорност. Изминалата година даде старт на редица успешни инициативи, като голяма част от тях бяха посветени на нашите служители. В ролята си на един от най-големите работодатели в страната, направихме всичко възможно хората в екипа ни да работят в спокойна, организирана и защитена среда. Надградихме и своята дългосрочна и последователна политика за подкрепа на местните производители, лансирайки първата собствена национална марка „Брей“ с изцяло български продукти от български производители. Благодарни сме на нашите клиенти за доверието, което ни оказват вече повече от 15 години. Ще продължим да бъдем техен верен партньор, който да бъде близо до тях с богат асортимент, отлично качество и цени, като същевременно продължим да надграждаме политиката ни за устойчив бизнес“, коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

В различната 2020 година Kaufland България продължи да се разраства, като откри 60-и хипармаркет, който е петият й филиал във Варна. Бяха разширени и модернизирани 12 съществуващи обекта. През 2021 г., ритейлърът планира да инвестира над 120 млн. лв. в нови обекти и в модернизиране на съществуващи. В допълнение, компанията стартира и онлайн доставки в София, Пловдив, Варна и Бургас като част от политиката си да бъде близо до своите клиенти. Най-голямата верига за модерна търговия представи и своя собствена марка за прясно месо „Шеф Месар“. Редом със старта на собствена марка „Брей“ с изцяло български продукти от български производители, най-голямата верига за модерна търговия представи и своя марка за прясно месо - „Шеф Месар“. 

От старта си на българския пазар през 2006 г. до днес Kaufland се превръща в значим фактор за развитието на националната икономика с инвестиция от над 1,4 млрд. лева. Тази година компанията бе отличена в конкурса „Компания на годината“ в категория „Търговски вериги“ за своя цялостен принос на българския пазар през последните 15 години. Освен водеща търговска верига, тя е и сред най-големите работодатели в България с екип от близо 6500 служители, като в началото на 2021 г. компанията бе отличена за трета поредна година като Топ работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com