Kaufland стана „Най-зелена компания 2020“ в България

3635
Kaufland стана „Най-зелена компания 2020“ в България
Снимка: Кауфланд

Kaufland България беше обявена за „Най-зелена компания 2020“ на тазгодишната церемония по награждаване в конкурса на b2b Media „Най-зелените компании в България“. Отличието беше връчено за целенасочената политика и инвестиции на Kaufland за околната среда. Освен него, Kaufland България получи още шест награди в различните категории на надпреварата.

В последните три години компанията е направила над 16 млн. лв. инвестиции в енергийна ефективност и опазване на околната среда, работи активно за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, подпомага електромобилността и употребата на щадящи околната среда горива в транспорта и доставките, ангажира се в редица партньорски проекти и програми.

„Като един от водещите инвеститори в страната и като социално отговорна компания ние от Kaufland България всеки ден работим за това да допринасяме за хората и природата на България“, каза на церемонията Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

В конкурса „Най-зелените компании в България“ Kaufland беше отличена и с награди в  следните категории:

Kaufland организира първи Фестивал на домашните любимци

На 4 октомври Kaufland България ще проведе първия по рода си  Фестивал на домашните любимци. Събитието ще се проведе от 10:00 до 1...

 

„Зелено събитие“

Заради уникалната по рода си *REset Plastic инсталация в рамките на тазгодишното издание на международния форум за иновации Innovation Explorer. Инсталацията представя 360-градусовата глобална стратегия срещу пластмасата и нейните пет основни направления: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch.

 

„Зелена CSR кампания“

Близо 11 тона пластмасови отпадъци бяха събрани в тазгодишното издание на кампания „Книги за смет”

С равносметка за събрани 11 тона пластмасови отпадъци за рециклиране и раздадени 12 000 книги приключи осмото издание на кампанията &bd...

Наградата е връчена за целенасочените усилия на Kaufland в борбата срещу пластмасата за еднократна употреба в контекста на политиката за устойчиво развитие на компанията под мотото „Действията носят промяната“.

 

„Иновация от рециклирани материали“ и „Зелена технология“

Текстилът заляга в глобалната стратегия на Kaufland срещу пластмасата, като в началото на 2020 г. в България компанията представя лимитирана спорта колекция от рециклирана пластмаса. „Зелената“ колекция е изработена от рециклирани пластмасови отпадъци.

 

Иван Веселинов от „Нелас Екоплод“: Благодарение на дългогодишното си партньорство с Kaufland сме един от най-големите производители на декоративни тикви в България

Историята на Иван Веселинов и неговото стопанство е като съвременна приказка, в която хобито му, започнало с няколко коренчета декорати...

„Зелена PR кампания“

Отличието е за фокусираната кампания и PR подходите в комуникацията за лансиране на спортната серия от рециклирани отпадъци.

 

„Хранителна индустрия, сектор „услуги“, търговия“

Отличие за последователната политика на компанията за опазване на околната среда, инвестиции, проекти и инициативи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com