КНСБ: Гражданите да влязат в ДКЕВР

9929
КНСБ: Гражданите да влязат в ДКЕВР

Идеята на президента е общественият съвет да подпомага служебния кабинет. Искам да кажа, че Тристранният съвет няма да престане да действа. Този обществен съвет трябва да намери решенията на това, което искат хората. Преди да си замине този кабинет, трябва да се приемат спешни промени в закона за ДКЕВР. Гражданите трябва да влязат в регулатора. Това заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ, в сутрешния блок на БНТ.

Ангел Славчев, един от организаторите на протестите заяви, че бойците на улицата не са били подготвени за тази ситуация, но те ще излязат с адекватни решения. "Искаме гражданите да влязат в регулаторите, да има мажоритарен избор и политиците да нямат имунитети, за да отговарят за действията си. Ще излезем с една обща рамка и тя няма да е неправителствена организация, а ще си кажем исканията и как могат те да се надграждат. Искаме да изчистим тези пукнатини, протестите са със самоорганизация, с повечето не се познаваме физически, а комуникираме през интернет", каза той.

Чешкият президент бесен, че правителството не защитило ЧЕЗ

Новоизбраният президент на Чехия Милош Земан разкритикува чешкото правителство, че не е направило достатъчно за защитата на позицията н...

Красимир Дачев, който е индустриалец, заяви, че навсякъде сме се хвалили каква стабилност имаме, но под политическата класа стоят изстрадали хора. "Когато се съсипе бизнесът и хората излизат на улицата, няма как нещата да не се развият по този начин. Започне ли да страда бизнесът, страда цялата държава, смята още той. Политическата класа си е направила няколко нива на защита, а всички останали са оплюти - всички са ченгета", допълни още той, цитиран от БЛИЦ.

Никола Газдов, който е председателят на Българската фотоволтаична асоциация заяви, че вярва, че съветът ще има успех. "Каквото и да направи Плевнелиев, ще има успех. Вчера той каза - правителството си отиде, проблемите останаха и е абсолютно прав. Надявам се, че като нямаме правителство, администрацията ще продължи да функционира правилно", заяви той.

"Нормално е всеки да има искания за това, от което знае и разбира. 10 години предлагаме промени и трябва да концентрираме нещата в една посока - свикване на Велико Народно събрание. Трябва да има граждански контрол, да могат да се отзовават депутати и министри, да се контролират монополите и да се повиши защитата на гражданските права на българите", допълни Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com