Коментар №3 на седмицата: Радев каза ли на "Възраждане" да си сложат маските както казва на журналистите?

8453
Коментар №3 на седмицата: Радев каза ли на "Възраждане" да си сложат маските както казва на журналистите?

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 4000 ваши прочитания в Actualno.com.


"Достъп до президентската институция ще бъде осигуряван през официален вход не по-късно от 15 минути преди началото на всяка среща, след представяне на валидни лична и журналистическа карта. Представителите на медиите ще имат възможност да запишат встъпителните думи на всяка среща. Журналистите ще преминават през проверка за наднормена температура и следва да носят лични предпазни средства предвид епидемичната обстановка". Това е част от официалното съобщение до медиите относно консултациите при президента с парламентарните групи в 47-то Народно събрание.

Вчера (7 декември), както е добре известно, депутатите решиха зелен сертификат да не важи за тях, като са на работа. Нищо, че важи за куп обикновени граждани - най-вече работещи в частната сфера на услугите.

Но при президента стана още по-нагло - журналистите да си носят лични предпазни средства, само че носят ли си ги идващите на консултация парламентаристи? И по-точно - тези от "Възраждане". Поне в излъченото видео, при това през официалния фейсбук профил на президента Румен Радев, това изобщо не личи.

Може от "Възраждане" да са носили маски преди излъчването на живо и да са ги свалили преди включването на камерата. Но нещо ме съмнява, предвид позицията им против всякакви противоепидемични мерки заради коронавируса. А за да е супер експертно това, което говорят за КОВИД, при "Възраждане" кацна доц. Атанас Мангъров - този, който разправяше как COVID-19 ще изчезне през лятото на 2020 година. И този, за който Българският лекарски съюз още се ослушва!

Когато се приема закон или норма, важи за всички - независимо дали им харесва или не. Ако на някой не му харесва, отива да се бори в съда. Като не му харесва и не спазва, бива санкциониран. Но при българските политици е отдавна ясно - те си бранят рейтинга и привилегиите, като усукват и извъртат за неща, които са уникално прости. Просто е - не може само на едни да им искат лични предпазни средства и зелени сертификати! А който го позволява и то безмълвно, защото не е политически изгодно, е не само страхливец, но и предател - на държавността!

Или за всички, или за никой - само че на тези, които я карат с двоен стандарт та да не изгубят рейтинг им е пределно ясно, че няма "Възраждане" да стоят в отделенията за интензивно лечение и да се грижат за нуждаещите се, ако всички до един се направим, че коронавирусът е нещо, което хич не ни засяга и няма нито една мярка да се борим с него. Макар че лично мое мнение е точно най-устатите против мерките и ваксините да ги поканят за санитари в най-тежките ковид отделения, където да докажат тезите си относно мерки и ваксини - с лайвчета във Фейсбук например, посред поредната смяна, измерена в двуцифрен брой часове. Успехите ни в неприлагането на мерки, които важат само на хартия, са много видими - номер едно по надвишена смъртност в света според The Economist! Затова е крайно време да бъде поета отговорност - да, говоря за президента Румен Радев и за тези, които ще продължават промяната. Да вземат да я продължат най-после така, че да не сме първи в най-гадната класация!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com