Кралство Нидерландия възложи на Elbit Systems договори на стойност 65 милиона щатски долара за доставката на цифрови системи за оборудване на войници и на системи за нощно виждане

3026
Кралство Нидерландия  възложи  на  Elbit Systems договори на стойност 65  милиона щатски долара за  доставката на  цифрови системи за оборудване на войници и на системи за нощно виждане
Снимка: Янев и Янев

Elbit Systems Ltd. (NASDAQ: ESLT, TASE: ESLT) („Elbit Systems“) обяви, че е спечелила нов договор  за около 50 милиона долара от холандското министерство на отбраната („ Dutch MOD ”) за снабдяване на Кралската армия („ RNLA ”) с допълнителни цифрови системи за войниците и военни машини, по програмата за „Модернизация на оборудването на войниците и на машините в холандската армия“. Договорът ще бъде изпълнен за период от три години.

Съгласно договора, Elbit Systems ще достави дигитални системи с подобрени  функции, интегрирани в машините,  включително   системи за командване и управление  TORCH-X ™ и софтуер  за радио системи E-LynX ™. Предоставяните решения трябва да отговорят на уникалните  изисквания на   Нидерландската армия . Те ще преминат тестване на място от войските на кралството.

Хайм Делмар, генерален мениджър на Elbit Systems C4I&Cyber, заяви: „Радваме се, че ни беше дадена възможността да продължим да предоставяме на нидерландската армия усъвършенствани бойни мрежови решения, като ги подкрепяме в  цялата им програма за модернизация на оборудването на войниците. Очакваме с нетърпение да продължим партньорството си с Министерството на отбраната по програми, които допринасят за оцеляването и ефективността на войниците от армията”.

Друг договор, който спечели Elbit Systems  за приблизително 15 милиона щатски долара, е за доставка на системи за нощно виждане XACT nv32 за нидерландските въоръжени сили. Тези нови договори са продължения на предишни контракти в Нидерландия, които Елбит има в областта на цифровите системи за оборудване на войници и мрежовите бойни системи, най-вече за програмата VOSS.

Финландската компания Patria достави на шведската фирма Saab транспортната машина AMV 8x8 System Platform

Patria достави на Saab  транспортната машина AMV 8x8 System Platform въз основа на договор, подписан през юни 2020. Автомобилът ще...

Първоначалният договор ще бъде изпълнен за период от две години, с потенциал за допълнителни последващи поръчки за период от седем години.

Компактен и лек, с разгъващ се адаптер за глава или каска, XACT nv32 осигурява изображения с висока разделителна способност при неблагоприятни условия, като същевременно свежда до минимум отклонението на линията на видимост и е подходящ за екипите на Специалните сили, полиция, пехотинци и др. Продуктовата фамилия на Elbit Systems XACT вече е в експлоатация в редица страни членки на НАТО, включително Германия, както и с израелските и австралийските въоръжени сили.

Илад Ахаронсън, генерален мениджър на Elbit Systems ISTAR, коментира: „Тези два нови договора са продължение на вече реализирани договори, възложени на Elbit Systems през последните години в Нидерландия. За нас страната е  ключов пазар и възнамеряваме да продължим да укрепваме нашето местно индустриално сътрудничество както и инвестициите в кралството през следващите години ”.

 

Бойна машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020

Patria и Elbit Systems демонстрират бойната машина Patria AMVXP 8x8 с обитаем купол Elbit 30 мм на изложението ХЕМУС 2020, което се п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com