Легендите на кубинската музика Pasión de Buena Vista ще разтопят София през октомври

2812
Легендите на кубинската музика Pasión de Buena Vista  ще разтопят София през октомври

Горещи ритми, страстни танци, екзотични красавици и незабравими мелодии ще отведат българската публика на пътешествие през вълнуващи кубински нощи! Всичко това ще се случи по време на впечатляващия латино спектакъл Pasión de Buena Vista, който ще гостува в София в пълния си блясък на 13-ти октомври в Зала 1 на НДК.

Любителите на кубинската култура ще имат възможност да се насладят на автентични латино музика и танци, благодарение на прекрасните гласове на Лисбет Кастило – Монтенегро, Eстанислао "Аугусто" Бланко Зекиера и Хосе Гийермо Пуебла Бризуела, които пристигат в София в комбинация с изключителните музиканти от Buena Vista Band, талантливите беквокалисти и впечатляващата танцова формация El Grupo de Bailar.

"Ролинг Стоунс" с безплатен концерт в Хавана

Легендарната британска група "Ролинг Стоунс" пристигна в четвъртък вечерта (24 март) в Хавана, където днес ще изнесе безплатен концерт ...

Pasión de Buena Vista ще представи уникално танцувално шоу, което ще отведе публиката директно на улиците на екзотичния карибски остров и ще я зареди с неподправената кубинска радост от живота. Повече от 150 специално приготвени за спектакъла котюми ще допълнят визуланото и емоционално изживяване на зрителите и артистите.

ЗА ШОУТО: Ако има нещо, което да изразява най-точно кубинската душевност и манталитет – това са музиката и танцът. Към днешна дата, музикалните стилове, запазена марка на кубинската ритмичност и страст, като румба, мамбо, ча-ча-ча и салса, са световно известни.

Pasión de Buena Vista представя колорита на цялата съвкупност от музика, танци и мелодичност, залегнали в жизнеността и темперамента на кубинския народ. Спектакълът съчетава автентичните и изчистени кубински стилове сон, данзон и трова, произлезли от обикновените работнически класи, със съвременното кубинско звучене. Първоначално ударните са били единствените музикални инструменти в Карибския регион. В днешно време, комерсиализираните версии на румба и на модерните танци като мамбо са се развили чрез добавяне на различни мелодични инструменти.

Публиката ще има възможност да проследи изкусното преминавене от старото към новото и да опознае разнообразието от стилове и ритми, наслаждавайки се на изпълнители и танцьори, идващи директно от сърцето на Куба.

Ерик Клептън не може да свири заради заболяване

Ерик Клептън, един от най-великите живи солокитаристи, разкри, че заради заболяване на нервната система вече изпитва огромни затрудне...

Повече информация за спектакъла Pasión de Buena Vista може да намерите ТУК.

Билетите за шоуто ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Ивентим и ще на са цена от 40 до 100 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com