Лидл България публикува първия си доклад за устойчиво развитие

4225
 Лидл България публикува първия си доклад за устойчиво развитие
Снимка: Лидл България

28 декември 2018 г., гр. София. Знаете ли, че в Lidl има близо 250 продукта собствена марка със сертификат за устойчивост? А че компанията рециклира над 98% от опаковките, свързани със своята дейност?

Тези и много други интересни факти могат да бъдат открити в първия доклад за устойчиво развитие на Лидл България, който от днес вече е публичен и достъпен за всички на сайта на компанията lidl.bg. Той съдържа разнообразна информация за компанията, като разказва в детайли за най-важните теми, свързани със стратегическите сфери на веригата: продуктите, служителите, бизнес партньорите, околната среда и местните общности. В него читателите ще научат повече за бизнес модела на компанията, за значимите въздействия върху околната и социалната среда, за дейностите и постиженията на веригата през 2016 г. и 2017 г., както и за целите, които си поставя занапред.

"Ти и Lidl за по-добър живот" стартира за втора година

От днес до 20 юни граждански организации могат да кандидатстват със свои проекти във второто издание на "Ти и Lidl за по-добър живот", ...

„Изключително се радваме, че първият ни доклад за устойчиво развитие вече е факт и че всеки може да види какво на практика означава за нас думата отговорност. Устойчивото развитие е в основата на нашия бизнес модел. Затова този доклад е своеобразен пътеводител в света на Lidl, където измерваме отговорността с конкретните и целенасочени действия и мерки, които прилагаме с грижа за своите клиенти, служители и партньори. Вярваме, че с тази важна крачка обогатяваме още повече представата за Лидл България като отговорна и честна компания“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

“Докладът за устойчиво развитие на Лидл България позволява на всеки да се докосне до начина, по който компанията расте и печели, създавайки ползи за клиенти, служители, доставчици и цялото общество, за които малко хора си дават сметка. С публикуването му те се присъединяват към автентичния елит на българската икономика – шепа компании, които с добрите примери и прозрачността си лекуват хроничното недоверие в бизнеса и предприемачеството. Горд съм, че имахме удоволствието и честта да ги напътстваме, защото така изпълняваме мисията да движим промяната към устойчиво общество в България“, сподели Боян Рашев, управляващ партньор на denkstatt България.

Първият доклад за устойчиво развитите на Лидл България е разработен в партньорство с denkstatt България и е един от малкото у нас, одитирани от консултантска компания в лицето на Ernst&Young. Той обхваща периода от 2016 г. и 2017 г. и може да бъде разгледан тук.

За Лидл България

Лидл България открива 300 нови работни места в София

Лидл България открива 300 нови работни места в София. Това се случва месец, след като компанията бе отличена с признанието „Най-д...

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 93 магазина в 46 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки. Лидл България е носител на 7 медала Best Buy Award PRIVATE LABEL Bulgaria 2017/2018 за най-добро съотношение цена – качество на продукти със собствена марка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Сдружение обвинява АПИ и МРРБ в лобизъм заради пътната маркировка у нас

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com