Лиляна Павлова: Не делим пътищата на по-малки и по-големи

7655
Лиляна Павлова: Не делим пътищата на по-малки и по-големи

С водосвет и пет месеца предсрочно министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри основно ремонтирания пътен участък Сунгурларе-Мъдрино, предаде „Фокус”.

Пътят свързва Сунгурларе с главния път Шумен-Карнобат и е изключително важен за района. „Не делим пътищата на по-малки и по-големи, на по-важни и по-маловажни. Важното е хората да пътуват бързо, безаварийно и сигурно. Това е нашата цел. Над 2 млн. лева от държавния бюджет са инвестирани в тази 12-километрова отсечка”, каза министър Павлова. По думите й в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са били получени множество оплаквания, свързани именно с този участък. „Такъв основен ремонт на пътя Сунгурларе-Мъдрино не е правен повече от 30 години. Вярвам, че този път, както и Ришки проход, който в момента се рехабилитира, ще накарат инвеститорите за повярват, че този район е добър за техните инвестиции”, допълни Павлова.

Павлова: Лот 4 на АМ "Тракия" трябва да е готов догодина

Добрата новина е, че всички вече се движим по-бързо до Ямбол, където имаме нова магистрала. Последният участък, който остава - лот 4 ...

Ришки проход в момента се рехабилитира с 54 млн. лева и се очаква да бъде открит през следващото лято. Според министър Лиляна Павлова в Ришки проход ще бъдат ремонтирани над 20 съоръжения, по голяма част от които са мостове.

В Бургаско предстои откриването на още две третокласни пътни отсечки. Това са пътят Ахтопол-Резово, който според министъра ще бъде открит до дни, както и пътят Ясна поляна-Приморско.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com