Любомира Ганчева порица енергийния министър и посочи лобистко изменение в полза на фирми, близки до Цветелина Бориславова

11443
Любомира Ганчева порица енергийния министър и посочи лобистко изменение в полза на фирми, близки до Цветелина Бориславова
Снимка: Пресцентър на АБВ

Зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева отправи препоръка към енергийния министър- да не дава оценка кой човек е прост и кой е сложен. Повод за това стана днешното изявление на министър Петкова, в което тя обясни, че схемата за връщането на парите е особено сложна и хората не я разбират.

Пред медиите Любомира Ганчева подчерта, че подобно отношение е неприемливо и припомни, че ПП АБВ многократно сигнализира ресорното министерство за това, че абсолютно лобистки целенасочено беше направено изменение в Закона за енергетиката така, че да не позволи българските граждани да усетят намаляването в цената на природния газ, а това да стигне само до близките до „Булгартрансгаз“ фирми. Тя добави, че на Теменужка Петкова не й прави чест да става част от тази завера.

Любомира Ганчева: България е първенец по енергийна бедност

България не само е държавата с най-висока бедност, не само е държавата с най-голямата разлика в стандарта между най-богатите и най-бедн...

„Буди умиление фактът, че тя се спря напоително на историческото намаляване на цената на природния газ за България. Да, то е историческо, защото ще остане в историята на Републиката с това, че България последно от всички 8 държави в ЕС, за които се отнасяше решението на ЕК, намали цената на природния си газ.

Всички българи платихме високите цени на газа и няколко изключително находчиви бизнесмени, включително 4 фирми, близки до г-жа Цветелина Бориславова, успяха да реализират 100 млн. лв. оборот, което може да се види по отчетите на „Булгартрансгаз“.

Сигнализирали сме министъра на енергетиката няколко пъти. В анализите на дружеството, в предварителния междинен отчет на дружеството се казва, че има икономически и финансово изгодни сделки. След това икономически и финансово изгодни изчезват и остават само сделки.

Любомира Ганчева подчерта също, че енергийният министър Теменужка Петкова днес не засегна темата за увеличаването на цената на природния газ от септември с 15.2 %.

Никой от нас не усети намалението на цената по сметките си, но всички ние сега ще заплатим увеличаването на цената на енергията. Тя вероятно не го усети, защото октомври някъде ще го усетим по сметките си, а тя знае, че по това време няма да бъде министър и няма нужда да коментира новите бомби, които са заложени в сектор „Енергетика““.

Христо Иванов поиска оставката на Теменужка Петкова заради 54 милиона, платени на Доган и липсата на контрол

Държавата е дала 54 млн на ТЕЦ- Варна за студения резерв, а те са получили лиценз за газ чак сега през юли. Или са работили на въглища ...

Любомира Ганчева коментира и премиерската визита в Гърция.

„Вчера в Александруполис България си купи участие в проект с обречено бъдеще. Проектът, в който вчера българската държава официално се включи в Гърция, е в момента с 50 % натовареност на капацитета с нашето участие.

Само за справка, има процент в Хърватска, който е резервиран на 100%, обаче ние там не участваме, странно защо ли. Аз предполагам, че е, защото в момента никой не може да обезпечи снимка на премиера с премиера на хърватската република.

Отново пари ще потънат в проект, без никаква нужда за българската държава и за пиар. Ако премиерът Борисов си мисли, че по този начин ще успее да бетонира своето управление, този път няма да му се получи и това незнание, невежество и липса на компетентност трябва да спре да се пише на сметката на българския народ. Ние не можем да си позволим повече да плащаме за неговите екскурзии и неправомерни разходи.

Борисов: Трябва ли да веят като байрак всяка жена, минала през живота ми?

Трябва ли всяка жена, която е минала през моя живот, след това да я веят като байрак и да я проверяват? Това заяви пред журналисти прем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com